Următorul meci, pe 23 august: Cristian Ciocan boxează din nou în România

Următorul meci, pe 23 august: Cristian Ciocan boxează din nou în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul gălăţean îşi va pune în joc centura de campion european  al greilor  în versiunea WBO într-o gală care va avea loc la Constanţa


Primul meci al lui Cristian Ciocan, după cel de la Galaţi din luna februarie, va avea loc tot în România, pugilistul din comuna Pechea urmând să încerce să-şi apere centura de campion european la categorie grea, versiunea WBO, într-o gală de box profesionist care va loc la Constanţa, pe 23 august. Adversar îi va fi norvegianul Leif Olve Dolonen Larsen, stabilit de ani buni în Spania.

Erol Ceylan, managerului clubului german EC Boxing pentru care boxeazăCiocan, s-a întâlnit zilele trecute cu primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, aceştia finalizând negocierile pentru ca gala să aibă loc pe litoral. Evenimentul va avea loc în aer liber, singurul lucru care nu e bătut în cuie fiind locul exact. Una dintre variante este stadionul „Farul” iar cea de a doua o parcare din zona mamaia Nord unde să se amenjeze tribune cu o capacitate de 5.000 de locuri. La fel ca în cazul galei din februarie, de la Galaţi, meciurile vor fi televizate în direct de Eurosport, în timp ce drepturile tv pentru România cel mai probabil vor fi achiziţionate de ProTV.

Cristian Ciocan a devenit campion european al greilor în versiunea WBO în septembrie anul trecut, când l-a învins prin KO în repriza a patra pe britanicul Danny Williams. Apoi, şi-a apărat titlul cu succes la Galaţi, în cadrul galei „Campion în ţara mea”, într-un meci în care adversarul său, ucraineanul Oleksiy Mazikin a abandonat după şase runde.

 

Larsen a jucat fotbal american în NFL

Adversarul lui Ciocan din 23 august, Leif Larsen, are 38 de ani şi un palmares impresionant cel puţin la prima vedere: 18 meciuri – 17 victorii (14 prin KO) şi o singură înfrângere. Unicul său eşec a fost chiar la ultimul său meci, în luna martie, când a pierdut la puncte după 12 reprize în faţa cubanezului Odlanier Solis, partidă în care în joc a fost centura intercontinentală în versiunea IBF.

În rest, Larsen n-a avut parte de adversari prea dificili, notabilă fiind doar confruntarea din februarie anul trecut cu cel pe care l-a învins Ciocan toamna trecută, Danny Williams, pe care l-a făcut KO în repriza a doua. Partida cu Odlanier Solis a fost singura din cariera lui programată pentru 12 reprize.

Iniţial, Larsen a făcut atletism, participând în proba de aruncarea greutăţii la CM de juniori din 1994. Apoi, a primit o bursă la un colegiu din USA şi s-a apucat cu succes de fotbal american, reuşind să ajungă chiar în NFL, jucând pentru Buffalo Bills în 2000 şi 2001. Abia apoi, la 26 de ani, s-a apucat serios de box.

Cristian Ciocan, care şi-a intensificat antrenamentele în Germania, la Hamburg, a spus că Larsen se anunţă a fi un adversar foarte dificil, dar că asta nu-l sperie, dimpotrivă, îl motivează suplimentar. „E tare dacă i-a rezistat 12 reprize lui Solis, e «malău mare», cum spunem noi, românii. Dar am eu ac de cojocul lui, o să fie bine cu siguranţă. Pregătirile merg foarte bine, sunt foarte motivat de faptul că boxez din nou în ţară”, ne-a declarat Cristian Ciocan.

Pugilistul din Pechea are 25 de ani şi a trecut la profesionism în 2008, la doi ani după câştigarea titlului mondial de juniori la amatori, având în palmares 16 partide: 13 victorii (9 prin KO) – 3 înfrângeri.

Citit 2395 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2013 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.