Fraţii Lehăduş boxează vineri la Galaţi: În ring, sub ochii mamei, în memoria tatălui

Fraţii Lehăduş boxează vineri la Galaţi: În ring, sub ochii mamei, în memoria tatălui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Octavian şi Adrian vor lupta pentru onoarea şi numele părintelui lor, un campion mult iubit de gălăţeni


Pe lângă partida în care localnicul Cristian Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european în faţa norvegianului Leif Larsen, gala de box profesionist programată vineri seară la Patinoar va avea încă un moment de mare atracţie pentru publicul gălăţean. Spre deosebire de precedentul eveniment similar, cel din februarie, spectatorii vor avea motive întemeiate pentru a fi în tribune încă de la primul meci, deschiderea galei având o încărcătura emoţională aparte. Este vorba de debutul, la profesionişti, al fraţilor Lehăduş, fii unuia dintre cei mai îndrăgiţi pugilişti din bogata istorie a acestui sport în Galaţi, Vasile Lehăduş, ucis în urmă cu 21 de ani, în timp ce încerca să salveze o femeie de cuţitul bărbatului cu care trăia.

Cei doi pugilişti, Octavian şi Adrian Lehăduş, spun că vor boxa în primul rând pentru memoria tatălui lor.

„Când am aflat că gala s-a mutat la Galaţi, am fost în culmea fericirii. Devine realitate visul de a boxa acasă, de readuce astfel numele tatălui în atenţia gălăţenilor”, a spus Adrian (26 de ani). Fratele mai mare, Octavian (28 de ani), l-a completat: „Nimic nu poate fi mai motivant ca amintirea tatălui nostru, că vom boxa în numele lui, pentru numele lui”.

Sprijinul lui Cristian Ciocan, decisiv!

Fraţii Lehăduş sunt stabiliţi în Dubai, Emiratele Arabe Unite, acolo unde au plecat imediat după terminarea junioratului. Acolo au practicat boxul de performanţă sporadic, activitatea de bază fiind cea de antrenori de box şi instructori de fitness. „Trăiam în sală, dar cu acest foc care ne ardea sufletele, gândul revenirii în ring. Ne-am tot gândit că pentru a antrena avem toată viaţa înainte şi, ţinând legătura cu Cristian Ciocan, am luat până la urmă decizia de spune stop şi să ne dedicăm practicării boxului 100 la sută , nu doar parţial, ca până acum. Sprijiniţi de Cristi, am ajuns în Germania acum mai bine de două luni, la clubul EC Boxing şi suntem gata de meci, după un cantonament intensiv, cu o pregătire foarte bună. Îi mulţumim public lui Cristian Ciocan, un băiat cu un suflet extraordinar, sprijinul lui a fost decisiv”, explicat Octavian Lehăduş cum s-a produs întoarcerea lor în ring.

Deocamdată, meciurile de la Galaţi vor fi ca un test pentru cei doi în relaţia cu EC Boxing, vor boxa fără burse, apoi urmând să se decidă dacă colaborarea va trece la un nivel superior. „Suntem foarte mulţumiţi, clubul ne-a oferit tot ce trebuie. Pregătirea a fost spartană, am slăbit de la 126 de kilograme, la 96. După gală, voi avea o săptămână liberă, apoi mă voi întoarce la Hamburg. Cei de la EC Boxing vor să slăbesc până la 80 de kilograme, să cobor în categorie şi o voi face. Nu ne vom opri la aceste meciuri, ambiţia noastră este imensă”, a spus Lehăduş jr.

Vasile Lehăduş şi băieţii săi, în urmă cu mai bine de 21 de ani. Foto: colecţia familiei Lehăduş

În braţele mamei

Având acordul antrenorilor, fraţii Lehăduş au evadat câteva minute din regimul de cantonament de la hotel şi au dat o fugă acasă, pentru a-şi îmbrăţisa mama, pe care nu o mai văzuseră de câteva luni. „Nimic nu mă poate face mai fericită ca în aceste momente, când îmi strâng în braţe băieţii”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Maricica Lehăduş. Mângâindu-şi continuu băieţii şi privind des tabloul din faţă parcă în căutarea răspunsului aprobator al răposatului soţ, mama pugiliştilor a spus că gala de vineri reprezintă împlinirea unui vis de aproape două decenii. „Este un vis împlinit, pentru un astfel de moment i-am dat la box de mici, să ajungă sus, în memoria tatălui. Voiam şi să aibă timpul ocupat cu antrenamente şi şcoală, să nu se apuce de rele, după moartea soţului exista riscul ca altfel ei să o apuce pe căi greşite. Acum ştiu că nu am greşit, veţi vedea şi vineri seară asta, sunt tare mândră de ei. Aveam emoţii mari când boxa soţul, iar acum totul va fi o trăire de câteva ori mai intensă. Nu o să-mi fie bine când vor lua pumni, dar acesta-i sportul”, a spus Maricica Lehăduş, oprită de cei doi fii. „Nicio grijă, mamă, că nu vom lua niciun pumn”, au spus într-un glas fraţii Lehăduş.

Gala de vineri va începe la ora 18,30, Octavian Lehăduş urmând să boxeze în primul, iar Lehăduş jr. imediat după. Meciul lui Cristian Ciocan este programat la ora 23.00. Preţul unui bilet este de 60 de lei.

 

Citit 4363 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.