Joi, la Sala Sporturilor/ Reîntâlnire cu gloriile fotbalului gălăţean
Foto: O parte dintre echipa care a învins Juventus va fi prezentă la "Cupa Sărbătorilor de Iarnă"

Joi, la Sala Sporturilor/ Reîntâlnire cu gloriile fotbalului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A doua ediţie a „Cupei Sărbătorilor de Iarnă” pune faţă în faţă echipe de old-boys, cu Claudiu Vaişcovici, Dănuţ Lupu, Marius Stan, Ion Profir şi mulţi alţii printre cei prezenţi * Intrarea spectatorilor va fi liberă


Surpriză pentru gălăţenii dornici de spectacolul fotbalistic de altădată. Mâine, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, fanii fotbalului autohton pot lua parte la un eveniment deosebit, o competiţie old-boys, la care vor participa nume grele în istoria fotbalului gălăţeni. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa se numără Claudiu Vaişcovici, cel care făcea furori în tricoul Oţelului în anii ’80, Dănuţ Lupu, câştigătorii Cupei Campionilor în 1986 - Tudorel Stoica şi Mihai Majearu, fostul jucător de succes al FCM-ului, Costel Orac.

O parte din echipa care a răpus Juventus

De asemenea, la competiţie va lua parte o echipă care va reprezenta Oţelul. Printre cei invitaţi se numără câţiva dintre cei care au luat parte la victoria gălăţenilor contra italienilor de la Juventus, în Cupa UEFA, în 1988. Pe lângă Marius Stan, actualul primar al Galaţiului, şi-au anunţat prezenţa şi Ion Profir, marcatorul golului victorios din meciul cu „Juve”, Ion Drăgoi, cel care a scos penaltiul din care Profir a înscris, Puiu Antohi, titular în acel meci memorabil. În plus, vor mai evolua Ion Rotaru, marcator în primul meci în Divizia A pentru Oţelul, şi Ion Viorel, atacantul care a făcut furori în anii ’90 sub culorile roş-alb-albastre.

Dintre foşti jucători vor mai evolua următorii: Romică Chihaia, Ninel Comşa, Niculor Vlad şi Adrian Florea.

Competiţia în sine va avea la start patru echipe, intitulate Oţelul, Dunărea, Danubius IPJ şi reprezentanţii AJF. Ultima dintre ele va fi formată din arbitrii gălăţeni.

„E al doilea an la rând când organizăm Cupa Sărbătorilor de Iarnă, cu patru echipe de această dată, după ce anul trecut au fost doar trei. Noutatea e echipa AJF-ului, în care vor juca arbitrii gălăţeni. Ediţia trecută a fost câştigată de Dunărea, iar Oţelul a fost pe locul secund. Am primit confirmarea din partea unor nume importante ale fotbalului gălăţean, printre care Vaişcovici, Profir, Lupu, Tudorel Stoica şi mulţi alţii. E un spectacol frumos, cei mai în vârstă îşi vor reîntâlni idolii, iar cei mai tineri pot vedea gloriile Galaţiului pe viu, poate că i-au văzut doar în filmuleţele pe Youtube până acum”, a spus David Asandei, unul dintre organizatori şi totodată antrenorul United Galaţi, echipa de futsal din prima ligă.

Mingi oferite cadou

Cu prilejul acestui eveniment, toţi foştii jucători prezenţi vor oferi mingi spectatori. „Avem o sală nouă, frumoasă, şi e păcat să nu profităm de ea, să organizăm cât mai multe competiţii sportive pentru public. Vor fi oferite şi peste 50 de mingi cadou, o bucurie pentru copii, mai ales acum în preajma Crăciunului. Fiecare jucător prezent va avea o minge de oferit celor din tribună. Intrarea va fi liberă şi sperăm să vină cât mai multă lume. Marius Stan a resimţit ceva probleme medicale şi nu ştim încă sigur dacă va putea să joace, dar cu siguranţă va fi prezent la eveniment”, a mai precizat David Asandei.

Astfel, a doua ediţie a „Cupei Sărbătorilor de Iarnă” este programată joi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu intrare liberă pentru public.

Citit 2160 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.