UPDATE/ Presiunea fanilor a readus Galaţiul pe noua emblemă a Oţelului

UPDATE/ Presiunea fanilor a readus Galaţiul pe noua emblemă a Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE

După ce suporterii şi-au manifestat intens nemulţumirea faţă de faptul că noua emblemă a FC Oţelul n-are trecut şi numele oraşului Galaţi, oficialii grupării roş-alb-albastre au revenit asupra deciziei iniţiale. Astfel, "Galaţi" va fi inscripţionat din nou pe emblema clubului. Pe lângă siglă, Oţelul va avea, din acest an, un nou imn, un nou set de echipamente şi o mascotă.


* Cuvântul „Galaţi” şi turnurile cetăţii, similare celor din emblema oraşului, au fost scoase din noul simbol grafic al clubului de către cei din conducerea executivă


Revoltă a suporterilor Oţelului, după ce au aflat că printre schimbările pregătite de conducerea executivă şi anunţate că vor fi prezentate oficial miercuri seară se află şi emblema clubului cu câteva modificări: a fost scos cuvântul „Galaţi” şi turnurile cetăţii, asemănătoare celor din imaginea simbol a oraşului.

Liga Suporterilor Gălăţeni 1993, grupările de fani Steel Boys, Ultra Sud, Peluza Sud Galaţi şi comunitatea online Dunărea Bătrână au transmis astăzi un comunicat comun, prin care îşi exprimă indignarea faţă de schimbările din siglă, dar şi faţă de culorile echipamentului pentru meciurile din deplasare, negru şi verde, în condiţiile în care cele ale echipei sunt roşu-alb-albastru, acuzând că se încearcă distrugerea identităţii clubului.

„Se lucrează şi la schimbarea siglei clubului, iar modelul propus de conducerea din partea TNG (n.r. -  The Nova Group, deţinătoarea acţiunilor FC Oţelul) este absolut hidos, scăpând de toate elementele care aduceau aminte de Galaţi şi aducând elemente noi, care nu au nimic în comun cu echipa de la Dunăre, cu tradiţia noastră sau cu blazonul formaţiei roş-alb-albastre!

Vechea siglă a Oţelului

Dacă peste faptul că echipamentul de deplasare ar urma să fie negru-verde putem trece sau ne putem gândi că un imn în plus nu strică niciodată, în cazul emblemei lucrurile sunt foarte grave, aceasta reprezentând identitatea echipei. După ce au mutat sediul clubului la Bucureşti, au scos numele Galaţi din acte şi au creat un nou site oficial în care, la fel, numele Galaţi nu este prezent, acum se încearcă distrugerea cu bună ştiinţă a identităţii clubului nostru. De pe noua siglă a clubului ar urma să dispară toate elementele definitorii ale oraşului Galaţi, în primul rând numele, dar şi zidul de deasupra emblemei, asociat cu municipiul nostru!”, se spune în prima parte a comunicatului.

Teamă ca echipa să nu fie mutată din Galaţi

De asemenea, a fost exprimată temerea ca echipa să nu fie mutată în alt oraş. „Este tot mai clar că se doreşte dispariţia oricărei urme de identificare cu Galaţiul a echipei fanion a oraşului! Din acest motiv, Liga Suporterilor Gălăţeni 1993, grupările Steel Boys, Ultra Sud  (membre ale Peluzei Nord), Peluza Sud Galaţi şi comunitatea online a fanilor oţelari - Dunărea Bătrână - fac un apel către preşedintele Consiliului de Administraţie, d-l Lucian Ciofoaia, să se mai gândească în privinţa încercării de a distruge orice urmă de identificare a echipei Oţelul cu oraşul Galaţi. De ce dispare constant numele oraşului de pe orice este legat de club? Ce urmează, mutarea echipei în alt oraş!? Pentru întreaga conducere TNG, avem un mesaj: Nu există Oţelul fără Galaţi şi nici Galaţi fără Oţelul. Vă cerem să renunţaţi la ideea de a ne schimba emblema cea mai de preţ. Stema din 2006 poate nu este cea mai reprezenativă, dar pe ea tronează cele mai frumoase culori pentru noi, alături de numele unei echipe de legendă şi oraşul care i-a fost mamă şi tată. Cerem respect pentru suporterii gălăţeni, dar în special respect pentru oraşul în care vă desfăşuraţi activitatea!”, se mai spune în comunicatul suporterilor.

FC Oţelul a anunţat pentru miercuri seară, de la ora 19.00, la sala Siderurgistul, o festivitate de prezentare a lotului cu care va fi abordată a doua parte a campionatului Ligii, noile modele de echipament, mascota şi un nou imn.

Citit 5507 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.