Se complică procesul de insolvenţă al Oţelului

Se complică procesul de insolvenţă al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Finanţele au contestat planul de reorganizare la Curtea de Apel Bucureşti


În urmă cu o săptămână, fotbaliştilor de la Oţelul li se achita salariul care ar fi trebuit plătit în decembrie anul trecut, condiţie obligatorie pentru a se întruni criteriile de licenţiere pentru sezonul următor al Ligii I. Una dintre numeroasele probleme din ultima vreme fusese rezolvată, însă temerile privind obţinerea licenţei nu au fost alungate.

Incertitudinea privind viitorul Oţelului continuă, chiar se amplifică, complicându-se lucrurile în procesul de insolvenţă al societăţii care administrează echipa. Totul părea să decurgă în sensul dorit de suporteri, după ce, în 18 decembrie 2013, planul de reorganizare era aprobat de către Tribunalul Bucureşti, aspect de care era obligatoriu nevoie la dosarul de licenţiere pentru un club cu acest statut special. Însă, sentinţa nu era definitivă şi a fost atacată de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFPB), care pretinde că are de încasat de la Fotbal Club Oţelul S.A. suma de 24.208.718 lei, ceea ce reprezintă cel mai mai procent, 72,48 la sută, din totalul datoriilor clubului înregistrate în procesul de insolvenţă.

În primă fază, DGRFPB a contestat la Tribunalul Bucureşti hotărârea Adunării Creditorilor din 4 noiembrie anul trecut, iar la sfârşitul săptămânii trecute instanţa i-a dat câştig de cauză, decizia fiind de desemnare a unui nou Comitet al Creditorilor, din care iniţial Finanţele nu făceau parte.

Imediat după această sentinţă favorabilă, DGRFPB a mers şi mai departe, contestând la Curtea de Apel Bucureşti planul de reorganizare, conform citaţiilor pe care au început să le primească ceilalţi înscrişi la masa credală.

Cea mai mare parte a sumei invocate de Finanţe că o are de recuperat, 22.400.571 de lei, reprezintă recalcularea, în vara anului trecut, pentru perioada 2005-2008, a taxelor către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale, aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţi (jucători, antrenori şi o parte din restul angajaţilor). „Aceştia au desfăşurat activitatea în baza unor convenţii civile, conform unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor. Este vorba de o neînţelegere în ceea ce priveşte interpretarea legii, reprezentanţii ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie”, se preciza la vremea respectivă într-un comunicat al FC Oţelul SA. Societatea a contestat în instanţa de judecată această recalculare, aşteptându-se încă un verdict final.

În acest moment sunt mari probleme şi cu atmosfera din lot, tensionată din cauza restanţelor salariile de aproape patru luni către jucători.

Citit 3069 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.