Duminică, la Galaţi, meci cu miză cât Everestul pentru Oţelul

Duminică, la Galaţi, meci cu miză cât Everestul pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii vor juca pe teren propriu cu CFR Cluj, fiind obligaţi să se impună pentru a nu ajunge pe loc retrogradabil


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va întâlni duminică, pe teren propriu, formaţia CFR Cluj, în cadrul etapei a 27-a din Liga I, într-un duel al fostelor campioane ajunse în situaţii financiare critice. Ambele cluburi au restanţe salariale la jucători de patru luni, însă fotbaliştii echipei clujene nu au şi suplimentara presiune, una uriaşă, a poziţiei precare din clasament, peste care trebuie să treacă cei de la Oţelul.

CFR Cluj este pe locul şapte, cu avans mare, de opt puncte, faţă de zona ce duce în liga secundă, iar formaţia roş-alb-albastră este pe locul 13, doar cu un singur punct mai mult decât prima echipă aflată pe loc retrogradabil, astfel că Oţelul va juca din nou cu obligativitatea de a câştiga pentru a nu-şi acutiza şi mai mult probleme din clasament.

Ciprian Milea, jucătorul reprofilat de antrenorul Ewald Lienen din mijlocaş central în fundaş dreapta, a spus că el şi coechipierii săi au puterea de a fi motivaţi pentru acest meci, chiar şi în condiţiile problematice de la club. „Inevitabil, fiecare jucător se gândeşte la partea financiară, aproape toţi trăim din asta, dar la situaţia noastră din clasament trebuie să ne concentrăm să scoatem echipa din această postură şi la finalul campionatul să rămânem în Liga I. Apoi, celor care conduc acest club, să le rămână să rezolve şi partea financiară. Suntem motivaţi să dăm totul pe teren, pentru a putea ca la sfârşit să ne bucurăm de victorie”, a declarat Milea.

De asemenea, directorul sportiv Gabriel Viglianti s-a declarat încântat de atmosfera din cadrul lotului înaintea acestei dispute de importanţă maximă. „Jucătorii sunt îngrijoraţi şi de situaţia din clasament, dar atmosfera din vestiar este pozitivă. Sunt conştienţi de importanţa fiecărui minut rămas de jucat până la finalul campionatului, ştiu că trebuie să arate din nou că suntem în creştere de formă, să lupte pentru fiecare minge, pentru fiecare fază pentru a lua cele trei puncte”, spus Viglianti.

Pentru acest joc, antrenorul Ewald Lienen va avea foarte probabil tot lotul la dispoziţie, ceva incertitudini existând doar în cazurile lui Tudorie şi Astafei, accidentaţi în partida la Dinamo, dar sunt şanse mari ca ei să fie recuperaţi şi să poată juca din primul minut.

Partida de duminică, de la Galaţi, dintre Oţelul şi CFR Cluj, va începe la ora 18.15 şi va fi televizată de Digi Sport.

Post în FRF pentru Narcis Răducan

În contextul situaţiei financiare problematice de la Oţelul, cu salarii restante de patru luni, managerul general al clubului, Narcis Răducan, îşi caută un alt loc de muncă pentru la vară, lăsând să se înţeleagă că are o ofertă pentru un post în cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). "Plecarea la federaţie a fost o idee în trecutul apropiat, deocamdată nu am abandonat-o, sunt mai multe piste la care mă gândesc, dacă lucrurile nu continuă în mod profesionist din vară la Oţelul Galaţi. Până în vară, indiferent de ce se va întâmpla, voi fi alături de băieţi, iar apoi cu siguranţă voi analiza cum este mai bine şi voi lua o decizie. Iar una dintre idei este şi aceea de a lucra la Federaţie sau la Ligă", a spus Răducan.

Citit 1596 ori Ultima modificare Vineri, 11 Aprilie 2014 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.