Deciziile importante pentru Liga II, amânate o lună de Comitetul Executiv al FRF

Deciziile importante pentru Liga II, amânate o lună de Comitetul Executiv al FRF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Executiv al FRF a decis, ieri, că va analiza abia în şedinţa următoare, din 28 mai, posibilitatea convocării unei Adunări Generale extraordinare pentru clarificarea situaţiei CS Universitatea Craiova, club afiliat provizoriu la federaţie, în acest caz aşteptându-se o decizie pentru a se şti dacă această grupare are sau nu drept de promovare în Liga I. "S-a decis ca la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv din 28 mai să se discute, să se supună spre votare oportunitatea unei Adunări Generale extraordinare care să clarifice această situaţie. Amânarea este justificată prin necesitatea unei opinii juridice vizavi de ordinea de zi a Adunării Generale extraordinare", a spus Berceanu.

Afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova a fost amânată până când Comisia Juridică a FRF îşi va spune punctul de vedere. Astfel, cel mai probabil, cei din clubul oltean vor afla după încheierea campionatului ligii secunde dacă au jucat degeaba sau nu. CS Universitatea Craiova este lider în seria a doua a ligii secunde.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declara, în 9 aprilie, că gruparea CS Universitatea, susţinută de Primăria Craiova, nu are drept de promovare în Liga I, conform unei prevederi din statutul Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, Comitetul Executiv a decis să amâne, tot pentru şedinţa din 28 mai, discutarea modificării sistemului competiţional în liga a doua şi liga a treia pentru sezonul 2014-2015. 19 cluburi din eşalonul secund au solicitat extinderea numărului de echipe la 16, în fiecare din cele două serii, caz în care la finalul actualului sezon nu va mai retrograda decât ultima clasată sau chiar niciuna.

Citit 1033 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.