UPDATE Condiții pentru PERFORMANȚĂ sau DESTRĂMARE? La Oţelul se aşteaptă reacţia lui Dan Adamescu

UPDATE Condiții pentru PERFORMANȚĂ sau DESTRĂMARE? La Oţelul se aşteaptă reacţia lui Dan Adamescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană şi-a asigurat locul şi în ediţia viitoare a Ligii I, iar jucătorii şi conducerea sportivă vorbesc despre plecare dacă acţionariatul nu va garanta condiţii normale pentru performanţă


UPDATE: Astăzi a avut loc doar o discuţie de principiu între cei din conducerea sportivă a clubului şi patronat, fără a se intra în detalii. Discuţii concrete despre strategia pentru campionatul următor vor avea loc în zilele următoare meciul de marţi, cu Steaua, când se va şti pe ce loc s-a terminat campionatul şi suma exactă ce va fi încasată din drepturile de televizare, pentru a se stabili bugetul sezonului următor.


În urma victoriei entuziasmante de vineri seară, 4-1 cu Viitorul, fotbaliştii Oţelului au asigurat locul echipei în prima ligă şi pentru ediţia viitoare de campionat, având garantat cel puţin locul 13 la finalul sezonului. Însă, există riscul destrămării actualei echipe, atât cei conducerea sportivă a clubului cât şi foarte mulţi jucători spunând că vor pleca dacă nu se schimbă radical în bine condiţiile oferite de patronat. În acest moment sunt restanţe salariale către jucători de aproape patru luni, astfel că aceştia pot deveni liberi de contract în orice moment

Cristi Sîrghi, unul dintre puţinii jucători rămaşi la Oţelul dintre cei care câştigau campionatul în urmă cu trei ani, a afirmat răspicat că el nu va mai rămâne în condiţiile de acum, fără sprijin din partea conducerii clubului. „Nu i-am avut pe cei din conducere alături de noi şi îmi felicit coechipierii, pentru că toţi au dat dovadă de mare caracter şi am rămas uniţi. Chiar dacă va fi să plece mulţi jucători, am vrut să lăsăm o bucurie gălăţenilor, să lăsăm clubul în Liga I. Nu ştiu dacă voi continua la Oţelul. În condiţiile care sunt acum şi cu această conducere, cu siguranţă nu!”, a declarat Sîrghi.

De asemenea, Gabriel Giurgiu, căpitanul echipei, aşteaptă o lămurire rapidă a lucrurilor în ceea ce priveşte viitorul clubului. „Nu sunt hotărât ce voi face din vară, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla aici”, a spus Giurgiu, care a lăsat astfel să se înţeleagă că ar fi dispus să-şi prelungească contractul ce-i expiră la sfârşitul lunii dacă condiţiile se vor îmbunătăţi semnificativ.

Astăzi, întâlnire cu patronatul

Narcis Răducan, managerul general al echipei, a afirmat că astăzi ar urma să aibă o întâlnire cu patronul echipei, Dan Adamescu, în urma căreia şi-ar dori să se obţină două din salariile restante către jucători şi garanţia unei strategii sănătoase pentru sezonul următor. „M-aş bucura foarte mult să fi văzut şi patronul clubului acest meci şi luni dimineaţă, când avem programată o discuţie privind strategia clubului, să dea şi vreo două salarii pentru băieţi, le merită. Nu voi rămâne dacă nu se schimbă ceva. Vă asigur că ceea ce s-a întâmplat în acest an nu se va mai întâmpla, cel puţin nu cu mine la Galaţi. Dacă va fi o strategie sănătoasă, rămân cu mare plăcere, cei 12.000 de spectatori de la meciul cu Viitorul îmi vor rămâne mult timp în minte. A fost o lecţie dată de gălăţeni clubului, au demonstrat că Galaţiul trăieşte fotbalistic şi are nevoie de mai mult, de un stadion nou şi de investiţii mai mari. Trebuie să ne unim forţele pentru a face la Galaţi o echipă de cupă europeană.”, a declarat Răducan.

Ieri, Oţelul şi-a răsplătit suporterii abonaţi pentru fidelitatea din acest campionat, invitându-i la stadion pentru o fotografie de grup alături de echipă.

Oţelul va încheia campionatul cu un meci la Bucureşti, cu Steaua, acesta fiind programat să se desfăşoare marţi seară, de la ora 20.00 (televizare Digi Sport).

Citit 3358 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.