OŢELUL s-a hotărât asupra JUCĂTORILOR în probe

OŢELUL s-a hotărât asupra JUCĂTORILOR în probe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi noi jucători au semnat cu echipa gălăţeană, cu alţi doi s-a trecut la faza negocierilor * Luni mai sunt aşteptaţi alţi trei fotbalişti străini, direct la vizita medicală


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi şi-a încheiat, joi seară, seria meciurilor amicale din stagiul de pregătire centralizată, de la Poprad, Slovacia. În ultimul joc test, Oţelul a întâlnit echipa locală FC Poprad, nou-promovată în liga secundă, deşi iniţial ar fi trebuit să evolueze împotriva echipei de primă ligă poloneză Ruch Chorzov. Partida, în care au fost testaţi trei noi jucători, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Echipa de start din acest amical a fost: Lungu - Cojoc, Mişelăricu (căpitan), Sipovic, Rusu - Cucu, Karol Karlik - Vasile Gheorghe, Onwuachi, Cristea - Tudorie. Au mai jucat Miron, Ilie, Stoian, Victor Juffo, Tomozei, Moglan şi Davies. Nu au evoluat Popescu, Murgoci şi Marus, toţi trei cu probleme medicale.

Noutăţile din lot au fost slovacul Karlic, Vasile Gheorghe şi brazilianul Juffo, veniţi în probe. Juffo n-a lăsat o impresie prea bună şi are şanse mici să fie păstrat, în timp ce în cazul lui Karlic o decizie va fi luată cel mai probabil astăzi. Slovacul, mijlocaş defensiv  în vârstă de 28 de ani, are un CV destul de atractiv, jucând din 2009 până acum la Jihlava, echipă din prima ligă cehă. În schimb, în cazul lui Vasile Gheorghe lucrurile sunt mai clare, cei de la Oţelul dorind păstrarea sa în lotul pentru sezonul care va începe peste o săptămână.

După jocul cu FK Poprad, cei din staff s-au hotărât şi asupra majorităţii celorlalţi jucători testaţi în acest cantonament. Conform lui Andrei Rusu, director al departamentului de scouting, portarul Cezar Lungu şi mijlocaşul german de origine bosniacă Marcel Avdic au semnat cu Oţelul pentru doi ani. Lungu (26 de ani), ultima dată la FC Clinceni (Liga II), a mai jucat la Steaua, Astra Giurgiu, Sportul Studenţesc şi CSMS Iaşi. Avdic, care a plecat din cantonament în urma unei accidentări, se întoarce duminică la echipă, direct în România.

În cazul lui Tomozei (ASA Tg. Mureş) nu s-a luat încă o decizie, la fundaşul central slovac Ivan s-a renunţat, la fel ca la Alexandru Boştină (Olimpia Satu Mare). Mijlocaşul Stelian Cucu este dorit pentru păstrarea în lot, urmând să se treacă la negocieri atât cu jucătorul cât şi cu clubul de care aparţine, FCM Dunărea. În ceea ce-l priveşte pe australianul Julius Davies, va fi testat şi săptămâna viitoare, el resimţind deocamdată la antrenamente oboseala cauzată de diferenţa de fus orar. Totodată, deşi mijlocaşul defensiv camerunez Jose-Alex Ikeng (26 de ani) a semnat contractul cu Oţelul, este posibil să se renunţe la el, dacă nu-şi va reveni repede în urma accidentării suferite în timpul stagiului de la Poprad.

Reamitim că alţi doi jucători, atacantul Cristian Cristea (26 de ani) şi mijlocaşul nigerian Benjamin Onwuachi (30 de ani), au semnat încă de săptămâna trecută contracte pe doi ani cu echipa gălăţeană.

Mai vin trei jucători

Luni, când jucătorii noi vor efectua vizita medicală la Bucureşti, mai sunt aşteptaţi alţi trei noi jucători, un atacant, un fundaş central şi un mijlocaş, care nu vor veni în probe, ci direct pentru a semna cu Oţelul, conform lui Andrei Rusu.

Oţelul îşi încheie astăzi stagiul din Slovacia, urmând ca prima partidă oficială să aibă loc peste o săptămână, pe 19 iulie, cu Ceahlăul în optimile Cupei Ligii.

Citit 3590 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.