UPDATE / Patricia Ţig a CÂŞTIGAT turneul de tenis de categorie Futures de la Galaţi (FOTO)

UPDATE / Patricia Ţig a CÂŞTIGAT turneul de tenis de categorie Futures de la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Finala turneului internaţional de tenis de categorie Futures de la Viva Tenis Club Galaţi, din cadrul circuitului ITF Pro, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari s-a disputat duminică şi a fost câştigată de gălăţeanca Patricia Ţig. Jucătoarea aflată pe locul 352 în topul mondial a întâlnit-o în finală pe Irina Maria Bara (locul 536 WTA), gălăţeanca impunându-se în trei seturi, scor 7-6, 3-6, 6-2. Pentru acest succes, Patricia Maria Ţig primeşte 12 puncte WTA şi un premiu în valoare de 1.568 de dolari, sumă impozabilă.

Gălăţeanca a spus că disputarea acestui turneu în oraşul natal a constituit o motivaţie suplimentară. “Mi-am dorit foarte mult să ajung în finala acestui turneu de acasă. Ca şi data trecută, am făcut tot ce am putut, dar de data aceasta am fost ceva mai motivată şi mă bucur că am reuşit performanţa aceasta. Am început destul de greu în finală, poate că au fost şi emoţiile de dinaintea meciului, dar mă bucur că am reuşit din nou să revin, de la 5-2 pentru adversară şi să câştig primul set”, a declarat Patricia Ţig, care în turneul similar de luna trecută disputat tot la Galaţi a câştigat trofeul la dublu dar s-a oprit în semifinale la simplu.

Ţig a precizat că obiectivul său pe termen lung este să ajungă în primele 100 de jucătoare ale lumii în clasamentul WTA. “Sper cât mai repede să ajung în top 100, dar deocamdată, pentru anul acesta, îmi propun să ajung în primele 200-250 de locuri WTA. Depnde de formă, căci nu mereu poţi câştiga, chiar dacă ai un joc bun. Şi celelalte adversare joacă la fel de bine sau chiar mai bine şi atunci este mai greu să gestionezi meciul”, a mai spus gălăţeanca.

Acesta a fost al cincilea turneu Futures de 10.000 de dolari câştigat de Ţig în acest an, după două succese în Turcia, la Antalya, unul în Croaţia, la Bol, şi unul în România, la Sibiu. Acesta este cel mai bun an din cariera sa, reuşind tot atâtea victorii de turneu cât acumulase în total până acum, parcurs care i-a adus un salt impresionant în clasamentul mondial al jucătoarelor din circuitul profesionist, de pe locul 808 pe care afla la finalul anului 2013 pe poziţia 352, pe care se afla înaintea turneului de la Viva Tenis Club.

În 2012, Patricia Maria Ţig câştigase două turnee similare, la Balş şi Iaşi, iar în 2013, când n-a jucat în prima parte a anului din cauza unor probleme medicale, a câştigat trei turnee, toate în Antalya.

La dublu, palmaresul jucătoarei gălăţene cuprinde trei victorii în finalele unor turnee Futures de 10.000 de dolari, două în acest an şi unul în 2012.

Citit 2157 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iulie 2014 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.