A venit din Liga a III-a şi a devenit EROUL OŢELULUI la primul meci ca titular

A venit din Liga a III-a şi a devenit EROUL OŢELULUI la primul meci ca titular
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eroul partidei câştigate de Oţelul, sâmbătă, cu Ceahlăul, după loviturile de departajare, în Cupa Ligii, a fost portarul Alexandru Vlasie, aflat la primul său meci ca titular în prima echipă a roş-alb-albaştrilor. Prima dată s-a remarcat în minutul 40, când Margină a scăpat singur cu el, iar portarul gălăţean a avut un plasament foarte bun şi a reuşit să-l blocheze pe atacantul nemţean.

Ceahlăul, adversara care i-a marcat destinul

Momentul de glorie, primul din cariera sa, a fost la loviturile de departajare, când a apărat de două ori, la execuţiile lui Achim şi Marc. Destin, tot în faţa Ceahlăului, echipă de care se leagă toate bornele importante din cariera lui Vlasie!  

Debutul său la seniori a avut loc la un meci cu Ceahlăul (scor 2-2) în liga secundă, în 23 octombrie 2010, pe vremea când era la FCM Dunărea, unde a făcut junioratul. Apoi a plecat în Liga a III-a, la Politehnica Galaţi, iar după desfiinţarea acestei echipe în 2011 a urmat transferul la Oţelul. A jucat doar în Liga a III-a, la Oţelul II, a prins o singura dată lotul primei echipei, în 2012, când a fost rezervă la un meci din Cupa României, tot cu Ceahlăul. Iar sâmbătă a fost eroul Oţelului, la prima sa titularizare. “Mulţumesc celor care mi-au acordat această şansă, tuturor antrenorilor cu care am lucrat de mic şi până acum şi mai ales părinţilor, care m-au încurajat mereu. Sincer, nu prea mă aşteptam să apăr în acest meci, a fost şansa mea şi am profitat la maxim de ea. Am fost pregătit pentru penaltiuri, rămân mai mereu după antrenament să exersez asta”, a mărturisit Vlasie după meci.

I se spune „Kahn”, poreclă primită în primii ani ai junioratului datorită asemănării fizice cu celebrul fost portar german. Are 24 ani şi a aşteptat acest moment cu perseverenţă, o răbdare de invidiat şi încredere totală. „N-am apucat să-l văd pe Kahn jucând, dar am citit multe despre el pe internet. Mulţi spun că nu a fost un talent uriaş şi că a ajuns mare prin muncă şi perserverenţă. Mult timp a fost şi el doar rezervă la Karslruhe, asta e specific portarilor, ocazia pasului cel mare înainte apare mult mai târziu la noi. Trebuie să muncesc mult, să fiu pregătit pentru acel moment, răbdare am destulă”, ne declara „Kahn” al Oţelului în urmă cu doi ani.

Altfel, Andrei Rusu, şeful departamentului de scouting al Oţelului, a precizat că în această săptămână se încearcă transferul unui portar, în condiţiile în care în lot pe acest post sunt doar Vlasie şi Abraham.

Citit 2478 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iulie 2014 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.