ÎNOT/ În căutarea viitorilor campioni
Foto: Bianca Costea (Foto Mihaela Hodină)

ÎNOT/ În căutarea viitorilor campioni
Bianca Costea (Foto Mihaela Hodină)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima ediţie a concursului „Camelia Potec – în căutarea viitorilor campioni” a reunit la start 250 de copii (9-11 ani, băieţi şi fete), sportivi legitimaţi la cluburi din întreaga ţară. Scopul acestui concurs a fost de a-i selecţiona pe cei mai talentaţi, a căror evoluţie ulterioară să fie monitorizată şi sprijinită de Camelia Potec, campioana olimpică de la Atena (2004) şi preşedinte al federaţiei de profil.

Galaţiul a fost reprezentat de sportivii de la Viva Club: Diana Alexandra Pascu (născuţi în 2003), Vicenţia Mihaela Stroe, Ioana Harabagiu, Elena Salavastru, Alexandru Ştefan Mazilu şi Răzvan Hodină (2004), respectiv Ana Maria Pascu şi Bianca Costea (2005). Ana Maria Pascu a reuşit să obţină medalia de bronz în proba de 50 metri fluture, iar Bianca Costea, două medalii de aur, în proba de 50 metri liber şi 50 metri spate. Atât Ana Maria Pascu, cât şi Bianca Costea au fost premiate de Camelia Potec, Bianca primind cea de-a doua medalie de aur din partea lui Ion Ţiriac. Ceilalţi înotători gălăţeni s-au situat în primii zece, stabilindu-şi noi recorduri personale. 

Altfel, în acest weekend va avea loc o nouă competiţie de înot, de data aceasta la Galaţi, unde va avea loc a patra ediţie a „Cupei Verii”, concurs naţional destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani. Aici sunt aşteptaţi aproximativ 150 de sportivi de la cluburi din Bucureşti, Brăila, Buzău, Piteşti, Tulcea, Bacău şi Galaţi. Locul de desfăşurare va fi piscina de la Viva Club, sâmbătă dimineaţă fiind programat un concurs interjudeţean iar după amiază, de la ora 15,00, prima reuniune a concursului naţional.

                                                                                                                                              Pascu Ana Maria

 

                                                                                                                                                 Costea Bianca

Citit 1691 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.