NOUL OŢELUL, start în campionat! Luni seară, confruntarea cu Dinamo
Foto: Michael Weiss şi Andrei Rusu (Foto: Sonia Baciu)

NOUL OŢELUL, start în campionat! Luni seară, confruntarea cu Dinamo
Michael Weiss şi Andrei Rusu (Foto: Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană, cu o componenţă încă provizorie, va începe sezonul 2014-2015 în deplasare, cu un meci în compania celor de la Dinamo


FC Oţelul se prezintă la startul Ligii I cu o echipă nouă, singurii jucători rămaşi dintre cei care prestau acum câteva luni în tricoul roş-alb-albastru fiind Sipovici, Mişelăricu, Zaharia, Popescu şi Tudorie, plus puştii care jucau mai mult la satelit. Situaţia financiară precară a determinat despărţirea de nu mai puţin de 20 de jucători şi aducerea altora, cu pretenţii salariale mult mai mici, de maximum 3.000 de euro pe lună, care să se încadreze într-un buget redus, bazat aproape în totalitate pe banii din drepturile de televizare.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte conducerea tehnică, cu un nou antrenor principal, germanul Michael Weiss, care consideră că echipa sa poate demonstra că adversarii o subestimează. "Pentru mine, toate aceste lucruri sunt pur speculative, pentru că oamenii, fanii nu ne cunoasc din interior. Am urmărit meciul lor (n.r. - Dinamo) de lunea trecută, am făcut o prezentare pentru lot şi am încercat să pregătim echipa pentru forma cea mai bună, pentru a câştiga. Nu contează că e Cluj, Petrolul sau orice altă formaţie. Oamenii din sport trebuie să creadă în ei, în câştigarea meciurilor, nu se gândesc să piardă", a declarat tehnicianul german.

În aceleaşi coordonate aşteaptă meciul de debut şi Andrei Rusu, şeful Departamentului de Scouting al clubului, cel care s-a ocupat de managementul sportiv al Oţelului în această vară. "Noi jucăm contra altor 11 jucători, nu contează că sunt de la Real  Madrid sau de la Dinamo, ştim ce avem de făcut", a punctat Andrei Rusu.

La "Noul Oţelul", jucător format la Juventus

Unul dintre fotbaliştii veniţi în această vară să joace pentru Oţelul este nigerianul Benjamin Onwuachi, jucător cu perioada junioratului petrecută la Juventus. "Plecarea mea de la Juventus a făcut parte dintr-un proces de evoluţie, pe care nu am regretat-o nicio secundă, pentru că am fost la un club de top, dar fără şanse mari să joc. Tot ce am făcut acolo face parte din procesul de învăţare, pentru că la fiecare echipă la care am jucat de atunci am folosit acumulările de atunci", a mărturisit Onwuachi.

Nigerianul, care în ultimii ani a jucat în Cipru şi Grecia, a spus că este foarte motivat pentru partida din această seară şi crede în posibilitatea unei victorii. "Pentru mine, acesta este un meci pe care mi l-am dorit întotdeauna, mă motivează suplimentar să joc împotriva unei echipe cu un standard mai înalt, cred că şi restul colegilor gândesc la fel. Cred că avem toate şansele să luăm trei puncte şi să ne întoarcem fericiţi acasă", a declarat atacantul nigerian.

Oţelul are ceva probleme de lot pentru partida din această seară, cele mai importante fiind absenţele lui Dan Popescu şi Silviu Ilie, astfel că în flancul stâng al defensivei va fi titularizat cel mai probabil Murgoci. De asemenea, lipseşte şi atacantul Alexandru Tudorie, aflat în probe la echipa germană Borussia Monchengladbach.

Partida Dinamo - Oţelul, din prima etapă a Ligii I, se va juca luni seară, de la ora 21.00, urmând să fie televizată de canalul Look Plus.

Citit 2322 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.