FOTBAL FEMININ/ OŢELUL îşi face echipă de prim eşalon
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTBAL FEMININ/ OŢELUL îşi face echipă de prim eşalon
Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Achiziţiile din această vară, plus câteva ce vor urma, au darul să contribuie serios la fortificarea lotului echipei feminine de fotbal Oţelul. După un an petrecut în eşalonul al doilea - unde a avut o evoluţie notabilă (locul doi în Seria Sud) - gruparea gălăţeană are toate motivele să se gândească la un obiectiv îndrăzneţ. Pe această temă, am purtat un dialog, înainte de plecarea în cantonament, cu antrenorul Ion Morohai.

- Mai întâi să ne vorbiţi despre ceea ce s-a întâmplat în prima parte a campaniei de pregătire.

-  Am început antrenamentele pe 14 iulie, în primele zile fetele susţinând şi examenul medical. La mijlocul celei de-a doua săptămâni am avut şi un prim joc de verificare, pe care l-am câştigat fără probleme, 5-0, cu CSS Târgovişte. La prima întâlnire cu fetele de după vacanţă, le-am anunţat despre intenţia clubului, pentru început renunţând la serviciile câtorva  jucătoare. Le-am mulţumit pentru tot ceea ce au făcut în sezonul trecut, anunţându-le şi despre intenţiile noastre de viitor.

- Care sunt aceste intenţii?

- Fetele care au rămas în afara lotului nu vor fi îndepărtate definitiv, ele putând constitui nucleul unei eventuale a doua echipe, în varianta că din noul sezon FC Oţelul ar putea ajunge în primul eşalon. Aceste fete sunt: Chirilă, Cioroi, Gherghişan, Dragomir, Mirică, Alexandra Ivan şi Daniela Radu. În ceea ce o priveşte pe Daniela, ea va exercita, în continuare, funcţia de antrenor secund.

- Aflându-ne la capitolul „lot, să anunţăm şi numele jucătoarelor din vechea gardă.

- Acestea sunt: portarii Ramona Baciu, Elena Toma şi Liliana Andreea Vişan şi jucătoarele de câmp: Elena şi Irina Ivan, Viorica Vasile, Georgiana Vasile, Monica Benţoiu, Ana Maria Grosu, Aurelia Harabagiu, Carmen Ciobanu, Mădălina Sfinţes, Georgiana Stratu şi Loredana Nica, aceasta din urmă fiind şi căpitanul echipei.

- Să aducem în lumina tiparului şi fetele care au semnat deja pentru clubul gălăţean.

- Avem noutăţi pe toate posturile, mai puţin pe cel de portar, pe care îl avem „acoperit”. Iată numele celor şase noi achiziţii: Roxana Dinescu - 21 de ani, atacant (vine de la Real Craiova), Mihaela Neacşu - 23 de ani, fundaş (FC Brazi), Alice Despa - 25 de ani, fundaş (CFR Timişoara), Andreea Herteg „Ondy” - 20 de ani, mijlocaş (CFR Timişoara), Elena Răduc - 19 ani, mijlocaş (CSS Adjud) şi o jucătoare de 16 ani, de la Feteşti, folosită tot la mijloc, Mihaela Stan - foarte talentată. Până la începerea sezonului oficial, intenţionăm încă două-trei transferuri şi cu asta gata.

- Cum vor decurge, în continuare, pregătirile?

- Începând din 26 iulie, „cartierul general” se află în Staţiunea Borsec. Un loc familiar clubului nostru, aici antrenându-se şi echipa a doua de băieţi, care a beneficiat de cele mai bune condiţii de pregătire şi refacere, ca şi de cazare. Dorim să efectuăm un cantonament cât mai complet, care să ne ajute cu adevărat în meciurile oficiale ale viitoarei ediţii, în care avem drept obiectiv promovarea. Avem nevoie de cât mai multe acumulări. Vom efectua câte trei antrenamente pe zi, şedinţe ce vor cuprinde alergări de anduranţă (până la 30 de minute), multă mişcare şi exerciţii pentru dezvoltarea rezistenţei şi forţei specifice. Nu vom neglija nici latura tehnico-tactică, la acest capitol urmând să organizăm mai multe meciuri-şcoală. În finalul cantonamentului, de zece zile, avem programat şi un meci de verificare, cu o echipă colegă de eşalon din Reghin. La revenirea acasă, intenţionăm să disputăm mai multe meciuri, care ne vor ajuta atât la omogenizarea de ansamblu, cât şi pe componente, precum şi la îmbunătăţirea relaţiilor de joc.

- Mult succes, domnule Morohai, în îndeplinirea îndrăzneţului obiectiv pe care îl aveţi de realizat.


Citit 2268 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.