BASCHET/ Phoenix, PLANURI ambiţioase cu echipele de seniori
Foto: Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix (Foto: S. Baciu)

BASCHET/ Phoenix, PLANURI ambiţioase cu echipele de seniori
Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix (Foto: S. Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Obiectivul echipei feminine din prima ligă este întrarea în play-off, iar la băieţi se vrea turneul final şi încercarea promovării


Florin Nini, managerul clubului de baschet Phoenix Galaţi, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, care sunt obiectivele celor două echipe de seniori pentru sezonul care va începe luna viitoare, în ambele cazuri ţintele fiind mai mari faţă de campionatele precedente.

În cazul formaţiei feminine, care va juca al doilea său sezon în Liga Naţională, se doreşte ca nivel minim de performanţă clasarea pe una din primele opt poziţii în sezonul regulat. “Obiectivul este intrarea în play-off, iar de acolo vom vedea ce va fi în funcţie şi de nivelul adversarilor. Multe din echipe au făcut transferuri fără să le anunţe public, dar noi le cam ştim mişcările. Spre exemplu, Timişoara a semnat cu trei jucătoare din Serbia şi este aproape să o aducă şi a patra tot de acolo. Echipele din Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Alexandria, Arad şi Târgovişte ţin ridicat nivelul investiţiilor, astfel că ne aşteptăm la un campionat mult mai echilibrat ca precedentul”, a declarat Florin Nini.

Acesta a confirmat că s-au prelungit contractele la toate jucătoarele românce care au fost în lot sezonul trecut, cu o singură excepţie, Florentina Ardeleanu, cu care încă se poartă negocieri. “A avut şi probleme medicale, ceea ce a dus la o inconstanţă în evoluţiile sale. O dorim alături de noi în continuare, poate ajuta echipa, însă şi ea trebuie să înţeleagă că nu putem să recompensăm financiar decât pe măsura sprijinului adus echipei”, a explicat Nini.

Pe acelaşi post cu Ardeleanu pot evolua două dintre jucătoarele transferate în această vară, Gabriela Cursaru şi Ivory James, aceasta din urmă fiind una dintre cele patru americane aduse recent la echipă. “Sperăm că fetele venite din America se vor acomoda repede, ajutate de faptul că, păstrând jucătoarele românce, avem acelaşi nucleu din sezonul trecut”, a precizat Nini. 

Phoenix îşi va derula antrenamentele în Galaţi până pe 26 august, urmând ca pe 27 august să se plece într-un stagiu centralizat de pregătire la Sf. Gheorghe, programat până pe 6 septembrie.

Publicul gălăţean va putea vedea prima dată la lucru echipa feminină în jurul datei de 14 septembrie, cu ocazia unui turneu amical cu participarea a trei formaţii, una dintre ele invitată din Ungaria. Înaintea acestui turneu, echipa antrenată de grecul Sakis Paralikas va participa la un altul, la Alexandria, în perioada 9-11 septembrie, alături echipa locală şi de formaţiile CSM Târgovişte şi una din Bulgaria (Ruse).

Un sârb în probe la echipa masculină

Totodată, Phoenix va încerca în premieră să facă performanţă şi cu echipa de seniori, al cărei obiectiv în Liga I (eşalonul second), este ajungerea în turneul final şi încercarea de a promova în cazul unul culoar favorabil. Lotul a fost întărit prin aducerea a doi jucători de la LPS Focşani, revenirea gălăţenilor Andrei Petică (Concordia Chiajna) şi Robert Bolobiţă (liga a treia italiană), plus transferul pivotului american Roland Brown. De asemenea, este venit în probe sârbul Alexander Ognogovic. “Intenţionăm să mai aducem doi jucători cu experienţă, în funcţie de ce vom reuşi în acest sens şi de campania de transferări a adversarilor vom putea vedea ce şanse avem la promovare”, a declarat Florin Nini, care va antrena echipa masculină alături de Gelu Cazanovschi, în paralel cu activitatea de selecţioner al echipei naţionale feminine.

Citit 1009 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.