BOX/ Lucian Bute REVINE ÎN RING în decembrie

BOX/ Lucian Bute REVINE ÎN RING în decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a anunţat, joi seară, pe contul personal de facebook, că următorul său meci va avea loc în data de 6 decembrie, la Centre Bell din Montreal. Revenirea pe ringul de box va fi la aproape 11 luni de la înfrângerea la puncte în faţa canadianului Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. Lucian Bute (31 victorii -2 înfrângeri la profesionişti) a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch.

Conform publicaţiei canadiene „La Presse”, Bute a consultat mai mulţi specialişti pentru a înţelege „blocajul mental” pe care spune că l-a simţit la ultimele meciuri: „Bute a găsit răspunsurile la întrebările sale. Nu putem garanta că zilele lui bune vor reveni, dar credem că merge în direcţia cea bună şi că a luat deciziile corecte”, a declarat Jean Bédard, preşedintele InterBox, pentru publicaţia citată, acesta precizând că deocamdată nu a fost desemnat adversarul gălăţeanului din următorul meci. 

„Una dintre aceste decizii se referă la antrenorul Stéphan Larouche, de care Bute s-a separat în urma înfrângerii din ianuarie. Chiar Larouche a fost de părere că boxerul român a avut nevoie de o schimbare majoră pentru a spera că va reveni la topul boxului”, a completat Bédard, pentru presa canadiană. 

Lucian Bute s-a aflat în această vară în căutarea unui antrenor alături de care să îşi continue cariera în box, având de ales între Pedro Diaz, Freddie Roach şi Robert Garcia, urmând a anunţa în perioada imediat următoare cu ce tehnician va continua.

 

Citit 1046 ori Ultima modificare Vineri, 22 August 2014 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.