Weiss şi OŢELUL îşi joacă viitorul, la Iaşi
Foto: Michael Weiss, antrenorul Oţelului

Weiss şi OŢELUL îşi joacă viitorul, la Iaşi
Michael Weiss, antrenorul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În duelul penultimelor clasate, antrenorul german al echipei gălăţene are nevoie de rezultat favorabil pentru a evita demiterea


Oţelul Galaţi, ultima în clasament, va întâlni în deplasare, luni seară, pe CSMS Iaşi, o altă formaţie în suferinţă, cu un început slab de sezon, din care a scos doar două puncte cu care este imediat deasupra echipei gălăţene în clasament.

Pentru antrenorul german al Oţelului, Michael Weiss, acest meci poate fi o ultimă şansă de a rămâne la conducerea tehnică a echipei gălăţene, cei din conducerea clubului lăsând să se înţeleagă că este foarte posibilă demiterea tehnicianului dacă nu se obţine un rezultat favorabil. „Am avut discuţii cu cei din conducerea clubului, le-am explicat poziţia mea, mai departe depinde de ei ce decizie vor lua. Sunt adeptul continuităţii, nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie să schimbi antrenorul când ai un grup format de doar şase săptămâni. Dacă pierzi zece meciuri la rând, atunci pot să înţeleg, dar aşa... Oricum, totul depinde de club, decizia este a lor”, a declarat Weiss.

Cei din conducere s-au arătat nemulţumiţi de nivelul de implicare al germanului şi de atitudinea jucătorilor. „I-am acordat toată încrederea antrenorului. Nu cerem miracole, dar mai multă implicare este necesară şi asta foarte repede. Echipa trebuie să arate o schimbare de atitudine, o motivaţie care să nu fie la nivel superficial şi un joc care să arate a echipă de fotbal profesionist, nu o mişcare browniană (n.r. – complet haotică). Vom încerca să luăm măsurile necesare astfel încât băieţii din lot să poată arăta că vor, pot şi merită să rămână în Liga I”, a declarat Remus Pascu, director executiv al clubului.

Acesta a precizat că, pentru nu se periclita negocierile cu eventualii noi acţionari, Oţelul are nevoie de rezultate. „Viitorii acţionari sunt dezamăgiţi de rezultatele echipei. Tocmai de aceea am cerut mai multă determinare jucătorilor şi antrenorilor”, a mai spus Pascu.

Moralul, principala problemă

Antrenorul Michael Weiss a spus că evenimentele din jurul clubului influenţează negativ starea de spirit a jucătorilor, astfel că una dintre principalele preocupări este ridicarea moralului echipei. „Având în vedere evenimentele din jurul clubului, din ultima perioadă, este normal să nu te poţi detaşa în totalitate şi să devii nervos. Aici intervenim noi, nu doar tehnic şi tactic, ci şi mental, pentru a putea ţine echipa unită. Am avut discuţii cu jucătorii, încercăm să vedem motivele pentru care se întâmplă toate astea şi încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, nouă, staffului tehnic, pentru a-i aduce pe jucători pe calea cea bună din punct de vedere mental. Băieţii trebuie să înţeleagă că un gol încasat nu înseamnă finalul, au dovedit că au spirit, acum avem nevoie şi de rezultate”, a spus Weiss.

Pentru meciul din această seară, germanul nu poate conta pe Cojoc şi Miron, ambii suspendaţi, în timp ce Avdic, ieşit accidentat în jocul precedent, cu FC Botoşani, este incert. Altfel, după ce s-a discutat în interiorul echipei despre posibilitatea efectuării deplasării în ziua meciului, în cele din urmă s-au găsit soluţii şi s-a plecat de ieri spre Iaşi.

Partida CSMS Iaşi – Oţelul, din etapa a cincea a Ligii I, se va disputa de la ora 18,30 şi va fi televizată de Look TV.

Citit 1422 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 09:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.