Meci de mare atracţie: HOCHEIŞTII de la Dunărea JOACĂ pentru intrarea în FINALA CUPEI
Foto: Cătălin Geru vrea să repete isprava din 1988, câştigarea "Cupei României" cu Dunărea Galaţi

Meci de mare atracţie: HOCHEIŞTII de la Dunărea JOACĂ pentru intrarea în FINALA CUPEI
Cătălin Geru vrea să repete isprava din 1988, câştigarea "Cupei României" cu Dunărea Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană, cu un lot mult mai puternic faţă de ultimele sezoane, va juca diseară (10 septembrie a.c.) cu HSC Miercurea Ciuc, de la ora 19.30


Miercurea Galaţiului sau Miercurea Ciuc? Răspunsul va veni miercuri seară, la Patinoarul Artificial „Dunărea”, la finalul zilei de deschidere a sezonului intern la hochei pe gheaţă.

"Cupa României" se va desfăşura de astăzi, până duminică, la Galaţi, iar competiţia este abordată de cei de la CSM Dunărea cu mari ambiţii, după o vară în care echipa a fost fortificată zdravăn, printr-o campanie de transferuri puternică, atât din punct de vedere valoric cât şi numeric.

Cei din echipa gălăţeană vor să joace duminică finala competiţiei, iar pentru asta au nevoie să câştige grupa A, din care mai fac parte HSC

Miercurea Ciuc şi Progym Gheorghieni. Practic, calificarea se joacă în această seară, când Dunărea va juca cu redutabila formaţie din Miercurea Ciuc, de la ora 19.30. În deschidere, de la ora 16.30, se va juca o partidă din grupa B, Sportul Studenţesc - Corona Braşov.

Nu mai puţin de 16 transferuri!

Dunărea se prezintă la startul sezonului cu un nou antrenor principal, finlandezul Kari Rauhanen, tehnician care sezonul trecut a câştigat campionatul şi a jucat finala Ligii Mol la conducerea tehnică a echipei Corona Braşov.

Lotul a fost fortificat masiv, cu nu mai puţin de 16 noi jucători: patru finlandezi, Janne Jookila - atacant, Ville Eskelinen - atacant, Arttu Niskakangas - atacant, Kai Syvasalmi - fundaş, slovacul Adrian Palak - atacant, doi din Gheorghieni, Levente Csata - fundaş şi Bogdan Neagoş - atacant, plus şapte ciucani, Otto Onodi - portar, Botond Flinta - fundaş, Attila Goga - fundaş, Szabolcs Szocs - atacant, Josef Adorjan - fundaş, Istvan Sprencz - fundaş şi Attila Balint - atacant. Lista de achiziţii a fost completată în utlima săptămână cu doi austrieci, Oliver Setzinger - atacant şi André Lakos - fundaş. Cei doi austrieci reprezintă transferuri de utlimă oră, ei ajungând ieri în România.

A mai fost în perioada de pregătire şi un al cincilea finlandez, Pasi Hirvonen, care în cele din urmă a decis să nu rămână la Dunărea, invocând probleme de ordin personal.

Ceilalaţi hocheişti din lot sunt: Radu Viorel, Lucian Hangan, Marius Stoian - portari, Mihai Horghidan, Felician Secuianu, Alexandru Munteanu, Alin Daniel Rusu, Adrian Irimia, Levente Lorincz, Cătălin Geru, Gabriel Spiridon, Anton Popa, Mircea Necula, Valentin Vlase, Nicuşor Horghidan şi Paul Burada (veteranul echipei, 47 de ani).

Din păcate, antrenorul Kari Rauhanen are probleme de efectiv, cu mulţi accidentaţi: finlandezul Ville Eskelinen - mâna-n ghips în urma unei fracture de metatarsiene, Istvan Sprencz, Bogdan Neagoş şi Josef Adorjan, mici speranţe că vor putea juca în aeastă seară existând doar în cazul ultimilor doi. De altfel, problemele de ordin medical au reprezentat una din explicaţiile antrenorului finlandez pentru rezultatele negative din meciurile amicale.

Obiective, finală în Cupă şi campionat

În urma acestei campanii de transferuri impresionantă, obiectivele echipele au devenit mai îndrăzneţe faţă de ultimele sezone, dorindu-se ajungerea în finală atât în Cupa României cât şi în campionat. Ţinta proiectului este câştigarea titlului de campioană în sezonul 2015-2016. “În acest an, vrem în primele trei locuri, urmând să tragem la titlu peste două sezoane”, a declarat Attila Goga, unul dintre ciucanii veniţi la Galaţi în această vară.

Căpitanul echipei, Cătălin Geru (44 de ani), s-a arătat încântat de tot ce s-a întâmplat cu CSM Dunărea în acest an. “După modernizare, patinoarul arată superb, nu-i mai lipseşte decât o echipă campioană. Lucrurile arată în sfârşit frumos, este prima dată când se investeşte cu adevărat în această echipă. Acum trebuie ca noi, jucătorii, prin rezultate, să readucem spectatorii în patinoar. Condiţii avem, cinci săptămâni nu am stat în cantonament nici când eram la Steaua. În anii precedenţi, rupeam asfaltul până-n ziua primului meci din sezon, în timp ce adversarii erau sătui de gheaţă, acum e cu totul altceva”, a declarat Geru.

CITIŢI ŞI: Patinoarul din Galaţi, cum n-a mai fost de zeci de ani! Cei de la hochei sunt entuziasmaţi

Legendarul hocheist a precizat că principala problemă din acest moment a echipei o constituie lipsa de omogenizare. “Este greu de făcut o echipă competitivă repede, cu atât de mulţi jucători noi. Este nevoie de timp să poţi forma liniile în funcţie de cum se înţeleg între ei. Eu joc într-o linie cu trei ciucani care au venit de o săptămână, nu are cum să fie imediat o linie omogenă”, a adăugat Geru.

“Depindem de Vio şi de public”

Meciul din această seară este considerat decisiv pentru calificarea în finală, în faţa unui adversar care ţinteşte trofeul, la fel ca în fiecare an, iar Geru spune că foarte importantă va fi forma de moment a portarului Radu Viorel. “Şansele sunt mici, dar există. Nici în 1988, când am câştigat Cupa României, nu ni se dădeau şanse mai mari. Depindem mult de ce zi prindem, de forma portarilor. Cu Vio (n.r. - Radu Viorel) în zi bună, şansele ne-ar creşte mult. La fel de important este ca gălăţenii să vină la meci, susţinerea spectatorilor ne poate ajuta foarte mult”, a prefaţat Cătălin Geru partida din această seară cu Sport Club Miercurea Ciuc. Intrarea spectatorilor este gratuită.

Programul complet al turneului este următorul: miercuri, Sportul Studenţesc - ASC Corona 2010 (ora 16,30) şi CSM Dunărea - Sport Club Miercurea Ciuc (ora 19,30); joi, 11 septembrie: CSA Steaua - Sportul Studenţesc (ora 16,30) şi Progym Gheorgheni - CSM Dunărea (ora 19,30), vineri, 12 septembrie: Sport Club Miercurea Ciuc - Progym Gheorgheni (ora 16,30) şi ASC Corona 2010 - CSA Steaua  (ora 19,30); duminică, 14 septembrie, de la ora 18.00, finala între câştigătoarele celor două grupe.

Citit 2531 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 10:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.