FOTBAL/ Lot remaniat semnificativ la OŢELUL
Foto: Cristi Munteanu, Ruben Brigido, Helder Tavares, Răzvan Grădinaru, Iulian Popa şi Ovidiu Burcă

FOTBAL/ Lot remaniat semnificativ la OŢELUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Clubul gălăţean şi-a prezentat cele cinci achiziţii făcute în această săptămână


Noua conducere sportivă de la Oţelul, formată din Ovidiu Burcă şi Cristian Munteanu, a renunţat la patru dintre jucătorii cu care s-a început campionatul - Vasile Gheorghe, Benjamin Onwuachi, Ivan Pecha şi George Pungă - în condiţiile în care avea pregătite câteva transferuri pentru fortificarea lotului. S-au adus cinci noi jucători, care au fost prezentaţi oficial ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: Emil Jula, Iulian Popa, Răzvan Grădinaru, plus portughezii Helder Tavares şi Ruben Brigido, ultimii doi sosind în Galaţi abia cu o seară înainte.

Managerul sportiv Ovidiu Burcă a declarat că cel mai uşor de adus a fost Emil Jula, revenit după şase ani la Oţelul, echipă al cărei golgheter a fost în 2007 şi 2008. ”Este un fotbalist important, care a făcut multe pentru Oţelul şi nu mi-a fost greu să-l conving, ştiind că are sensibilitate pentru acest oraş şi pentru această echipă. Este primul jucător pe care m-am gândit să-l aduc în momentul în care am preluat această funcţie, sunt convins că ne va oferi clipe frumoase”, a spus Burcă.

Jula a spus că revine cu emoţii la echipa unde a trăit cele mai plăcute momente ca jucător. „N-am ezitat nicio secundă când m-a sunat Ovidiu (n.r. - Burcă) să-mi propună să revin. Vreau să pun umărul la redresarea echipei, încă am motivaţie şi plăcerea de a juca. Sunt emoţionat, m-am întors la echipa la care am avut cea mai frumoasă perioadă din carieră”, a declarat Jula, atacantul în vârstă de 34 de ani.

Despre mijlocaşul ofensiv Iulian Popa (30 de ani), care a jucat ultima dată la FC Braşov, Burcă a spus că acesta încă nu a demonstrat în fotbal pe măsura talentului său şi că este convins că o va face la Oţelul. Fotbalistul a precizat că poate ajuta chiar din primul moment echipa, chiar dacă nu a mai jucat din decembrie anul trecut. „Sunt pregătit foarte bine, m-am antrenat în toată această perioadă, cu un preparator fizic, cu toată seriozitatea. Sunt ambiţios şi muncitor şi sper să aduc un salt calitativ în jocul echipei”, a precizat Iulian Popa.

Răzvan Grădinaru, mijlocaş de bandă în vârstă de 19 ani, a venit sub formă de împrumut de la Steaua, echipa cu care a debutat în Liga Campionilor. „Am venit să-mi demonstrez în primul rând mie că pot face faţă la acest nivel, că pot să ajut Oţelul”, a declarat Grădinaru.

În ceea ce-i priveşte pe portughezi, ambii au mărturisit că Oţelul nu le era o necunoscută, văzând meciurile acestei din Liga Campionilor cu Benfica. Helder Tavares a fost caracterizat de Ovidiu Burcă ca „mijlocaş care face foarte bine ambele faze ale jocului, aleargă peste 12 kilometri în fiecare meci”. Vine de la Beira Mar, liga a două portugheză, pentru care a jucat sezonul trecut în 40 de partide.

Despre Ruben Brigido a vorbit team-managerul Cristian Munteanu: „Am pierdut câteva nopţi pentru a-l urmări în detaliu şi a ne lămuri şi asupra caracterului, aspect pe care-l considerăm foarte important. E argint viu, dă viteză la mijlocul terenului, aleargă foarte mult, pune osul la bătaie”. Ovidiu Burcă a spus despre Brigido că este „extrem de rapid şi agresiv, poate face diferenţa în ultimii metri de poarta adversă”.

Altfel, atacantul Serkan Citfci, la care iniţial se intenţiona să se renunţe, a rămas în continuare în lotul Oţelului.

Citit 2387 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.