Handbaliştii de la CSU, start spre promovare

Handbaliştii de la CSU, start spre promovare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană începe sâmbătă campionatul eşalonului secund cu un lot fortificat prin numeroase transferuri, având ca obiectiv revenirea în Liga Naţională, după mai bine de un deceniu


Handbalul masculin gălăţean are o îndelungată  tradiţie, ani de zile aflându-se în primul eşalon, însă în ultimul deceniu performanţele au dispărut, CSU - singura echipă masculină de seniori din oraş - având clasări în plutonul ligii secunde.

Din vara acestui an, lucrurile s-au schimbat radical, odată cu apariţia posibilităţilor de face transferuri importante, astfel că a reapărut dorinţa de revenire în lumea bună a handbalului românesc, în Liga Naţională.

Astfel, cei 11 jucători transferaţi în presezon, alături de cei rămaşi din lotul anterior, pornesc astăzi în noul sezon având ca obiectiv promovarea. Primul meci va avea loc în deplasare, mâine, cu Politehnica Iaşi.

Pregătirile au început devreme, perioada precompetiţională fiind folosită de conducerea tehnică în special pentru omogenizare. Au fost susţinute în ultima lună cinci jocuri amicale, toate în deplasare, în care s-au înregistrat trei victorii.

Antrenorul Mihai Pantea s-a declarat mulţumit de nivelul potenţialului la care a ajuns echipa sa în momentul începerii sezonului, astfel că speră să înceappă cu o victorie la Iaşi. “Suntem bine pregătiţi pentru sezonul care începe sâmbătă. Avem un lot omogen, cu jucători valoroşi, capabili să facă performanţă, astfel că ne-am fixat un obiectiv îndrăzneţ, să atacăm promovarea, lucru pe care îl socotim realizabil”, a spus Mihai Pantea.

Fiind vorba de un sezon lung, pentru a se feri de scăderea potenţialului în momentul în care vor apărea inevitabilele accidentări, se porneşte la drum cu un lot foarte numeros, format din 21 de jucători: Andronic, Mârşiu, Lăpuşneanu, Dospinescu, Bursuc, Şahân, Condurache, Grigore, Ghenghea, Sora, plus cei 11 transferaţi în această vară: Şavlovschi, Ţigănaşu, Moldovan, Ciobanu, Frangulea, Şt. Ionel, Poteră, Avram, Matei, Manolache şi Strugariu.

Altfel, echipa feminină Danubius CSU, care are obiectiv similar, va juca în prima etapă duminică, pe teren propriu, cu HCM Buzău.

Citit 777 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.