Bute îşi pregăteşte REVENIREA cu un ANTRENOR CELEBRU
Foto: Freddie Roach şi Lucian Bute

Bute îşi pregăteşte REVENIREA cu un ANTRENOR CELEBRU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean s-a decis să încerce recâştigarea unui titlu mondial avându-l alături pe Freddie Roach, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din lume


Pugilistul Lucian Bute şi-a prezentat, într-o conferinţă de presă, noul antrenor, pe Freddie Roach, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din lume, care îi pregăteşte, printre alţii, şi pe celebrii campioni mondiali Manny Pacquiao şi Miguel Cotto.

În perioada următoare, Bute va merge în Filipine şi se va antrena alături de Pacquiao, care îşi va pune titlul WBO în joc, la 22 noiembrie, în meciul cu Chris Algieri. "Sper că acest lucru îi va ajuta pe ambii boxeri. Sper că prezenţa lui Bute îl va ajuta pe Pacquiao să progreseze şi că, văzându-l pe Manny antrenându-se, Lucian va progresa la rândul său", a explicat Roach, 54 de ani.

Decizia celor doi de a lucra împreună a fost luată după o săptămână de probă în luna iulie, când Bute s-a antrenat sub îndrumarea lui Roach, în California, la Wild Card Gym, tehnicianul declarându-se foarte mulţumit de atitudinea gălăţeanului. "A mers de la început, am lucrat bine împreună. Angajamentul său m-a convins. Detest boxerii leneşi, este bine ştiut că eu nu am timp de pierdut cu astfel de boxeri. Vrea să lucreze din greu şi mă vrea, atunci eu muncesc din greu. Este ceea ce mă motivează. Obieciurile lui de lucru sunt ireproşabile", a spus tehnicanul american de origine canadiană.

"Totul este în detalii. De la modul de a învăţa mişcările, până la a lovi. Am petrecut puţin timp cu el, dar deja vă pot spune că este un maestru", a adăugat Bute.

Pugilistul gălăţean  (la profeşionişti 31 de victorii – 2 înfrângeri) s-a despărţit de fostul său antrenor Stéphan Larouche, după ce a fost învins de Jean Pascal, la 18 ianuarie. De atunci, Bute a fost curtat de mulţi antrenori, dar a dorit să lucreze cu Roach.

Schimbarea antrenorului nu este singura pentru Bute. El va trece la o categorie superioară, de la supermijlocie (76,2 kilograme), la semigrea (79,4 kilograme). "Mă simt mai confortabil, mai puternic la 79,4 kilograme. Nu mai sunt nevoit să slăbesc prea mult, ceea ce a fost dificil în ultimul timp. Cu noua mea echipă, asta mă va duce la alt nivel", a spus românul.

“Vreau să redevin campion mondial”

Fostul campion mondial IBF la supermijlocie, din octombrie 2007 până în mai 2012, va reveni în ring, în decembrie, contra unui adversar ce urmează a fi stabilit. În legătură cu acest subiect, Roach a precizat că Bute nu are nevoie de o luptă pentru a reveni în formă şi că indiferent ce boxer îi va aduce în ring promotorul Jean Bedard, de la Interbox, el va fi în măsură să se pregătească în mod corespunzător.

"Uneori, aceste lupte de revenire în formă sunt periculoase, pentru că ridică sau coboară nivelul competiţiei în sport. Eu vreau să-i dau această luptă de revenire în formă în sala mea, credeţi-mă", a precizat antrenorul.

Au fost menţionate numele lui Pascal şi Adonis Stevenson, dar Roach nu a clipit. "Nu aş avea nicio problemă cu astfel de lupte. I-am spus lui Lucian că după un stagiu de antrenament, va fi gata să se lupte cu oricine. Tot ce trebuie să facă Jean Bedard este să ne spună cu cine se va înfrunta Lucian şi noi vom fi pregătiţi. Este ceea ce fac eu, pregătesc boxeri în funcţie de adversarii lor", a afirmat Roach.

"Dacă vreau să redevin campion mondial, este sigur că trebuie să-i înfrunt pe cei mai buni. Vreau să fiu pregătit pentru oricine. Vreau să redevin campion mondial, asta e clar", l-a completat Bute.

Citit 862 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.