UPDATE / Florin CERNAT este noul CĂPITAN al Oţelului

UPDATE / Florin CERNAT este noul CĂPITAN al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului, a spus că revenirea lui Cernat îl face fericit. „A fost ambiţia noastră, a lui Ovidiu (n.r. – Ovidiu Burcă, manager sportiv al clubului) şi a mea, din momentul în care am venit în conducerea Oţelului. Am readus Diamantul acasă, a revenit cel mai produs al acestui club. Am făcut-o şi pe asta, sunt fericit. A venit pentru club, pentru oraş, nu pentru bani, pentru că nu puteam să-i oferim cât merită, jos pălăria în faţa lui Florin”, a declarat Munteanu.

Acesta a fost coechipier cu Cernat la Oţelul o perioadă foarte scurtă, la antrenamente şi meciuri amicale spre finalul anului 1999, când fostul portar abia venise la echipa gălăţeană, iar Cernat a plecat după puţin timp la Dinamo.

Florin Cernat a spus că este conştient că suporterii au aşteptari foarte mari de la el şi s-a declarat convins că nu-i va dezamăgi. „Am ales cu sufletul. Am spus încă de acum câţiva ani că atunci când voi reveni în România o voi face doar la Oţelul, clubul la care m-am format. În ultimă lună mi-a luat telefonul foc la cât de insistenţi au fost cei de aici pentru semnarea acestui contract şi iată că am decis că a venit momentul să încerc să ajut echipa să iasă din această situaţie dificilă. Nu mă sperie că suporterii au aşteptări mari de la mine, ştiu ce pot. Vin după o vacanţă mai lungă şi estimez că după 2-3 săptămâni de antrenamente voi fi la un potenţial fizic care să-mi permită să intru în teren şi să confirm aşteptările suporterilor Oţelului”, a declarat Florin Cernat.

Ovidiu Burcă a precizat că „dincolo de valoarea lui Florin ca fotbalist, am adus un lider adevărat, echipa avea nevoie de aşa ceva”, astfel că Cernat va fi noul căpitan al echipei pentru care va juca în tricoul cu numărul 10.

Totodată, Ovidiu Burcă a spus că până mâine va fi anunţat şi numele noului antrenor principal.


 

 

Mijlocaşul gălăţean Florin Cernat este din nou jucător al clubului care l-a format, Oţelul Galaţi. Curtat insistent în ultimele două săptămâni de conducerea Oţelului, Cernat a acceptat oferta acestora. Oficializarea acestui acord va fi făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Produs al centrul de copii şi juniori de la Oţelul, Cernat a jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru. S-a transferat la Dinamo în 2000, Oţelul încasând 700.000 de euro, ceea ce a însemnat la vremea respectivă cel mai scump transfer intern. După un singur an la echipa bucureşteană, a ajuns la multipla campioană a Ucrainei, Dinamo Kiev, pentru care a jucat timp de opt ani, inclusiv în Liga Campionilor, perioadă în care a fost selecţionat şi în echipa naţională în 14 meciuri. Apoi a ajuns la una dintre cele mai puternice echipe din Croaţia, Hajduk Split. Din 2010 a jucat în Turcia, la Karabukspor şi Rizespor, fiind printre cei mai apreciaţi jucători ai acestor formaţii. Are în palmares o Cupa a României, una a Croaţiei, trei titluri de campion, 4 Cupe şi 3 Supercupe ale Ucrainei.

Citit 2901 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.