DANS SPORTIV/ Pereche gălăţeană, CAMPIOANĂ la Braşov (VIDEO)

DANS SPORTIV/ Pereche gălăţeană, CAMPIOANĂ la Braşov (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai mare eveniment din lumea dansului sportiv organizat în România a avut loc, timp de trei zile, la Braşov: Campionatul Mondial de "zece dansuri" rezervat profesioniştilor, Campionatul European - secţiunea standard pentru tineret (16-18 ani) şi Cupa Transylvanian Grande Prix (TGP).

Printre cei peste 2.000 de sportivi participanţi s-au aflat şi cei de la cluburile gălăţene Fantezia şi Acanta, cu şapte perechi în competiţie. Cea mai răsunătoare performanţă a fost obţinută Raul Faliboga şi Loredana Buţea, care s-au clasat pe primul loc la „WDSF Open International” - tineret Standard, competiţie la care în 2012 au obţinut titlul de vicecampioni. Tot la această probă a dansat şi perechea Cristi Neculiţă-Giulia Iuraşcu, care, la prima participare într-o competiţie majoră, s-a clasat pe locul 20.

Perechea Mihai Paraschiv - Diandra Illeş, deşi s-a clasat pe locul şapte în finala CE de la Standard (tineret), aceasta a fost o la fel de importantă performanţă pentru ei, deoarece CM este destinat celor de vârste mai mari, iar perechea Rareş Vădană - Tea Neculae s-a clasat pe locul cinci, în competiţia destinată copiilor de 6-11 ani, atât la Standard, cât şi la secţiunea Latino. O altă pereche ce abia s-a lansat în competiţiile internaţionale a fost Florin Dăgan Florin - Mara Lazăr, care a obţinut o clasare onorabilă, locul 12 la Standard şi locul 14 la secţiunea Latino, la categoria juniori 6-11 ani.

În cadrul Cupei TGP, perechea Tudor  Vasilcovschi - Ruxandra Ionaşcu a ocupat locul nouă la „open basic standard” (12-15 ani).

Perechea Andrei Stancu - Daria Poşircă (Acanta/Generaţia 9) s-a clasat pe locul cinci în cadrul competiţiei juniorilor 12-15 ani, la Basic Standard.

„Era loc şi de mai bine. Sunt convinsă că majoritatea perechilor puteau să urce mai sus în clasamentul final. În total, e bine, am mai punctat o finală europeană şi am mai obţinut câteva puncte în clasamente”, a declarat  Andreea Adam, antrenoarea celor de la Fantezia.

În imagini: Mihai Paraschiv si Diandra Illeş.

Citit 1766 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.