Oţelul a dat cu Jula în Brăila!

Oţelul a dat cu Jula în Brăila!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * Echipa gălăţeană a învins în deplasare pe CF Brăila, scor 1-0, în şaisprezecimile Cupei României, prin golul marcat de Emil Gabriel Jula

Început de meci cu mult entuziasm pentru echipa din liga secundă, presingul avansat al acesteia şi terenul prost, plin de denivelări, punând mari probleme Oţelului la faza de construcţie. Spaţii foarte mari între jucători, sprijin mai deloc pentru cei aflaţi în posesie, rămaşi astfel mai mereu fără soluţii de continuare a fazei, erori de execuţie la pase simple şi ezitările dese ale fundaşilor, prea mult pentru un antrenor care abia şi-a preluat echipa şi îşi dorea să vadă motive de optimism. În aceste condiţii, Tibor Selymes a avut o primă repriză în care s-a agitat ca un voleibalist aflat la blocaj, coborându-şi mâinile doar pentru a şi le pune în cap. Se putea intra chiar mai rău în pauză, gazdele ratând o ocazie uriaşă (44’) prin Stelică Nicoliţă, fratele lui Bănel trăgând foarte puţin peste, la colţul scurt, din interiorul careului, uşor lateral dreapta. Fără niciun fundaş al Oţelului lângă el!

Imediat după pauză, roş-alb-albaştrii au început să dea semne de viaţă. Mai multă alergătură, adversarul întâmpinat mult mai sus, dar tot fără consistenţă ofensivă. Dar a fost de ajuns, în aşteptarea unei sclipiri. Care a venit de la Cristea, cu o pasă lungă perfectă unui Jula aşa cum îl ştiam din 2007 şi 2008: preluare, pivotare, avansare câţiva metri şi 0-1!

Brăilenii n-au căzut, dimpotrivă! În ultimul sfert de oră au pus o presiune semnificativă pe apărarea Oţelului şi au avut şansa de a împinge meciul în prelungiri la o lovitură liberă executată spre rădăcina barei de fostul oţelar Frunză, respinsă de Hotoboc. Pe flancul drept al apărării, de unde veneau mai toate atacurile gazdelor, a fost introdus Mişelăricu şi s-a reuşit astfel mai uşor conservarea avantajului şi calificarea în optimile de finală. Oţelul are antrenor, Tibor Selymes!

CF BRĂILA - OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-0)

Meci disputat marţi, la Brăila, în şaisprezecimile Cupei României; spectatori 1.500

A marcat: Jula 58’

CF BRĂILA: Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară, Stănciulescu – Onofraş (Mucuţă, 76’), Petean, Sorin Frunză, Spătaru, – Agbleta (Ndigwe, 23’; Iordache 54’)), Stelică Nicoliţă. Antrenor Alin Pânzaru.

OŢELUL: Hotoboc – Marus (Mişelăricu, 82’), Miron, Sipovici, Dan Popescu - St. Cucu (Karlik 58’), Helder Tavares – Grădinaru, Cristea (Tudorie, 70’), Murgoci – Jula. Antrenor Tibor Selymes.

Cartonaşe galbene: Nicoliţă 76’, Petean 86’ / Cristea 16’, Cucu 36’

Arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti) – central, Vlad Bârleanu (Bucureşti) şi Ionuţ Babadac (Teleorman).

 

Citit 2151 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.