Entuziasm la Phoenix după calificarea în sferturile de finală ale Cupei României
Foto: Trudy Armstead şi Chelsey Lee, în lupta sub panoul timişorean (sursa foto: sporttim.ro)

Entuziasm la Phoenix după calificarea în sferturile de finală ale Cupei României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix s-a calificat în "sferturile” Cupei României, ceea ce reprezintă o premieră pentru formaţia gălăţeană, aflată la doar al doilea sezon în Liga Naţională de Baschet Feminin (LNBF). Miercuri seară, Phoenix a câştigat, în deplasare, returul cu BC Tymes Timişoara, scor 66-58 (26-21) şi s-a calificat din poziţia de „cea mai bună pierzătoare”, prin diferenţa cea mai mică, de doar patru puncte la scorul general (121-125). Soarta calificării a fost ţinută în suspans până în ultimele minute ale  partidei dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi CSM Târgovişte, singura care mai rămăsese de jucat din optimile de finală. Orele de aşteptare au fost grele pentru jucătoarele gălăţence. „Deşi am câştigat returul cu Timişoara, încă nu mă pot bucura de victorie”, mărturisea jucătoarea Romina Filip, înainte de terminarea partidei dintre Sepsi şi Târgovişte. Sepsi, care pierduse turul la 12 puncte diferenţă, a jucat senzaţional şi s-a impus cu 86-60, eliminând campioana la o diferenţă mai mare decât cea cu care cedase Phoenix.

Avantajul de 12 puncte luat de echipa timişoreană în meciul tur, de la Galaţi, nu a fost decisiv, pentru că în manşa secundă la Phoenix au intrat în teren şi celelelate trei jucătoare americance, care au făcut diferenţa între evoluţia celor două meciuri. 

Singurul sfert câştigat de echipa timişoreană a fost primul, pe care l-au terminat cu 13-10, următoarele fiind dominate de Phoenix: 16-8, 21-19 şi 19-18. Echipa gălăţeană a fost chiar aproape să rezolve singură calificarea, având de trei ori avans de 12 puncte, cu cât cedase acasă, ultima dată când mai erau trei minute. Statistic, Trudy Armstead a fost principala marcatoare pentru Phoenix, cu 21 de puncte, chiar dacă a început să joace la adevărata ei valoare abia din a doua jumătate a partidei. Chelsey Lee a dominat  lupta de sub panou, cu 20 de recuperări, reuşind şi un "double-double" cu cele 15 puncte marcate. „A fost un efort al întregii echipe şi sunt mândră de evoluţia celorlalte americance, care au debutat astfel în meciurile oficiale”, ne-a declarat Lee. Celelalte performere de la Phoenix au fost Romina Filip – 10 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă, Ivory James – 8 puncte şi 5 recuperări,  Gabriela Cursaru – 7 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive, Hamilton – 3 puncte, o recuperare şi 2 pase decisive, Andreea Creţu – 2 puncte şi o recuperare, Beatrice Alaiba – 2 recuperări şi Gabriela Necula – o recuperare.

Victoria şi calificarea au fost meritate, consideră antrenorul Sakis. „Sunt mulţumit de evoluţia jucătoarelor noastre, au dat dovadă de spirit de echipă şi au reuşit nu doar victoria, ci şi calificarea, chiar dacă e din postura de <<lucky looser>>. Am demonstrat că meritam acest lucru, câştigând când am avut lotul complet”, a declarat Sakis.

În sferturile de finală, Phoenix va juca cu echipa vicecampioană, Univ. Goldiş ICIM Arad, care este deţinătoare a Cupei României. Meciul tur va avea loc la Arad, pe 29 noiembrie, iar returul, la Galaţi, pe 3 decembrie. 

Altfel, mâine seară, de la ora 18,00, Phoenix va întâlni în prima etapă a LNBF, pe CSU Alba Iulia, în deplasare.

Citit 924 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.