UPDATE: Arcada, primul meci câştigat
Foto: CS Arcada (Foto Sonia Baciu)

UPDATE: Arcada, primul meci câştigat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Echipa de volei masculin Arcada a câştigat primul meci din „Cupa României”, disputat împotriva VCM Piatra Neamţ, scor 3-2, după ce pierduse primele doua seturi.

În acest weekend, echipele de volei masculin din primul eşalon debutează în noul sezon, urmând să joace în prima fază a „Cupa României”. Meciurile se dispută tur-retur, în 27 septembrie şi 4 octombrie. Voleibaliştii de la Arcada Galaţi susţin primul meci în deplasare, cu VCM Piatra Neamţ, astăzi de la ora 17.00, iar o săptămână mai târziu va avea loc manşa secundă, la Galaţi.

La o săptămână distanţă de aceste jocuri, pe 11 octombrie se va da startul şi în campionatul Divizia A1.

Echipa gălăţeană Arcada tratează competiţiile interne cu mari ambiţii, dovadă fiind şi eforturile financiare făcute de conducerea clubului pentru fortificarea lotului. În această vară au fost transferaţi nu mai puţin de şase jucători de valoare, ceea ce face ca la ora startului oficialii gălăţenii să poată aborda cu şanse reale toate confruntările. Acest lucru a fost demonstrat şi în perioada precompetiţională, în cele şapte jocuri de verificare. Aceste partide au avut loc în cantonamentul din

Bulgaria, în „Cupa Arcada” de la Galaţi, plus două „amicale” disputate recent, în deplasare, în compania campionilor de la Tomis Constanţa. În aceste ultimele două jocuri test, echipa antrenată de Marian Apostu a dat o replică deosebit de dârză, în toate seturile trecând peste graniţa celor 20 de puncte, iar un set şi l-au trecut în cont: 0-3 şi 1-3. Echipa este pusă la punct cu pregătirile, de asemenea, la capitolul omogenităţii se stă bine, aşa că toţi cei din club aşteaptă confruntările oficiale cu încredere. Pentru început se urmăreşte calificarea în etapa a doua a „Cupei României”, iar obiectivul din campionat este o clasare pe locurile I-V, care aduc o calificare în cupele europene.

„Atmosfera din interiorul lotului este cât se poate de bună, acum aşteptăm cu încredere să demonstrăm ce am pregătit în această perioadă”, a declarat principalul Arcadei.

Să mai spunem că în prima partidă din Divizia A1 Arcada va debuta tot în deplasare, la CS Municipal Bucureşti, echipă pe care a învins-o în competiţia amicală de la Galaţi. Stafful este alcătuit din Marian Apostu - antrenor principal, Nicuşor Harabagiu - antrenor secund şi jucător şi  Eugen Pascale - fizioterapeut. Iată şi lotul, format din 13 jucători: Cristian Bartha, Mihai Dumitrache, Şerban Paşcan, Ziga Zupanc, Nemanja Radovici şi Ivan Cosici sunt noii veniţi, plus jucătorii din „vechea gardă”, Daniel Martin, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, Sorin Dragomir, Bogdan Preda (cel mai tânăr component, 18 ani), Doru Ghimeş şi Marius Pârvu (ultimii doi jucând pe postul de libero).

Citit 1034 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.