SCHIMBARE de adversar pentru Cristian Ciocan, MECIUL revanşei a fost ANULAT

SCHIMBARE de adversar pentru Cristian Ciocan, MECIUL revanşei a fost ANULAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean va boxa pe 31 octombrie în Germania cu un brazilian neînvins la profesionişti * Până la mijlocul acestei săptămâni, era stabilit ca “Hammer” să lupte cu ucraineanul Bidenko


Lui Cristian Ciocan i s-a schimbat adversarul cu doar două săptămâni înaintea galei de la Hamburg (Germania), în care trebuia să boxeze cu ucraineanul Taras Bidenko. Ar fi fost meciul revanşei pentru pugilistul născut la Pechea, după înfrângerea în faţa lui Bidenko de acum patru ani, când Ciocan era la începuturile carierei la profesionişti şi la un club de la care a plecat pentru că nu avea condiţii de progres.

Însă, aproape în ultimul moment, cei de la EC Boxing, actualul club al gălăţeanului, au finalizat negocierile pentru a boxa cu un alt adversar, brazilianul Irineu Beato Costa Junior (34 de ani). Motivul îl constituie poziţia mult mai bună a brazilianului în ierarhia mondială comparativ cu Bidenko, iar o victorie în acest duel l-ar apropia şi mai mult pe Ciocan de un meci cu Klitciko pentru titlul mondial.

“El este pe locul 13 în topul WBO, astfel că cine va câştiga acest meci va urca în frunte. Acesta este motivul pentru schimbarea adversarului, să-mi continui drumul cu paşi mărunţi spre momentul în care voi boxa pentru centura de campion mondial. Meciul cu Bidenko nu mă propulsa, singura motivaţie pentru mine era revanşa, să-i demonstrez că acum patru ani, când a avut decizie favorabilă la puncte, nu a fost victoria lui”, ne-a declarat Cristi Ciocan, joi, la o zi după ce i s-a comunicat schimbarea de adversar.

"E mare ca Larsen, stilul care-mi place"

Faptul că totul s-a petrecut cu numai două săptămâni înaintea galei nu pare să-l afecteze pe pugilistul gălăţean. „Pentru mine nu se schimbă mare lucru. Sunt în cantonament de ceva vreme, foarte bine pregătit, astfel că pot boxa cu oricine. Chiar îmi convine, brazilianul e pe stilul care îmi place: masiv, cu forţă în pumni, cam ca Larsen (n.r. – Leif Larsen, norvegianul pe care Ciocan l-a făcut KO într-un meci disputat la Galaţi în august, anul trecut). Am schimbat deja doi parteneri de sparring, nu este asta o problemă, am colegi la club care se aseamănă ca stil cu brazilianul. Nu am apucat să-l văd pe înregistrări decât foarte puţin miercuri seară, în această seară (n.r. - joi) am programat ca împreună cu antrenorul să ne uităm şi să-l analizăm pe îndelete. Este neînvins, din 15 meciuri a câştigat 13 prin KO, nu va fi deloc un meci uşor”, ne-a mai spus, telefonic, Cristian „Hammer” Ciocan, la puţin timp după primul antrenament de joi.

Irineu Beato Costa Junior se va afla la primul său meci la profesionişti în afara Americii de Sud, toate fiind disputate în Brazilia, cu o singură excepţie, un meci în Argentina. Este deţinător al centurii WBO Latino, iar Cristian Ciocan (locul 6 în topul WBO) o deţine pe cea de campion european.

Partida este programată pe durata a 12 reprize, iar în congresul WBO de săptămâna viitoare este posibil să se decidă ca miza să fie centura intercontinentală a categoriei grea.

Gala de la Hamburg, din 31 octombrie, va fi televizată în direct în România de posturile Eurosport, ProTv şi sport.ro.

Citeşte un INTERVIU cu Cristian Ciocan, campion european al greilor în versiunea WBO: „Mi-am propus trei meciuri şi în acest an”

Citit 1571 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.