Nimeni, niciodată, n-a mai păţit-o ca OŢELUL: Record absolut de eliminări
Foto: Nicolae Rainea

Nimeni, niciodată, n-a mai păţit-o ca OŢELUL: Record absolut de eliminări
Nicolae Rainea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În toată istoria fotbalului românesc, nicio echipă din prima ligă n-a mai avut 10 eliminări în primele 11 etape * Revoltat, Nicolae Rainea, cel care a fost cel mai performant arbitru român, vrea să renunţe la titlul de preşedinte onorific al CCA


Oţelul a ajuns, după 11 etape, în coada clasamentului la zi, dar este prima într-o ierarhie a tuturor timpurilor în ceea ce priveşte numărul de jucători eliminaţi. Niciodată în istoria primului eşalon nu a mai existat vreo formaţie care în primele 11 runde să fie sancţionată de zece ori cu cartonaş roşu, aşa cum a pătiţ-o în acest sezon Oţelul Galaţi. Echipa gălăţeană a terminat meciurile în efectiv complet în doar trei etape!

Cei de la Oţelul consideră că echipa a ajuns în această situaţie critică şi din cauza arbitrilor, acuzând că în ultimele trei partide au avut jucători eliminaţi degeaba şi că rezultatele din ultimele două etape (0-3 cu Steaua şi cu Viitorul) au fost influenţate decisiv de arbitrajele ostile.

„Cu Pandurii, Grădinaru a primit al doilea galben la o fază în care n-a avut contact cu adversarul. Cu Steaua, Tavares a primit primul galben doar pentru că s-a ferit de atacul adversarului cu talpa, iar pe al doilea la un duel umăr la umăr. Acum, cu Viitorul, penalti şi al doilea galben la un fault inexistent, la o simulare a adversarului. E strigător la cer ce ni se întâmplă meci de meci”, a declarat Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului.

Referitor la ultimul joc, cel cu Viitorul, acesta a mai făcut o precizare care amplifică culpa arbitrului Sebastian Colţescu: „A dictat penaltiul când încă nu se executase cornerul, e inadmisibil să dai penalti pentru un duel când mingea nu este în joc”.

Rainea: "În 60 de ani de fotbal n-am auzit aşa ceva"

Nicolae Rainea, cel care a fost arbitrul român cu cel mai impresionant palmares pe plan internaţional, a fost foarte dur la adresa lui Colţescu. „Deşi n-am văzut meciul (n.r.- Viitorul - Oţelul) integral, bilanţul spune totul. Colţescu a dat 13 cartonaşe galbene la un joc fără probleme deosebite. Pentru a înţelege lumea despre ce vorbesc, spun ca exemplu că în toată cariera mea cel mai mult am dat şapte galbene într-un meci. O singură dată! Le-am mai transmis să ne lase cu acest Colţescu şi mi-au sărit în cap. Mai este şi pe lista FIFA! Lumea mă întreabă, nu pot să nu răspund”, a răbufnit Rainea.

Fostul arbitru internaţional a comentat şi bilanţul de cartonaşe roşii acordate în acest sezon, mărturisind că se gândeşte să se delimiteze total de activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor. „În cei 60 de ani de când sunt în fotbal, nu am mai pomenit aşa ceva, o echipă cu atât de multe eliminări. Nu au cum să fie doar jucătorii vinovaţi. Dacă e să pice, să pice singuri, nu să li se dea brânci. Sunt mâhnit, mă gândesc să renunţ la titlul de preşedinte onorific al CCA”, a completat Nicolae Rainea.

Oţelul se află pe ultimul loc în Liga I, la o distanţă de şapte puncte faţă de locul 11, primul de deasupra liniei care delimitează zona retrogradării. În următoarea etapă, Oţelul va juca pe teren propriu, vineri, 24 octombrie a.c., de la ora 18.30, cu Gaz Metan Mediaş.

 

Etapa Meci Scor Jucatori eliminaţi
2 Oţelul – Concordia Chiajna 1-2 Abraham 44’, Karlik 87’, Cojoc 94’
3 FC Braşov – Oţelul 1-1 Murgoci 82’
4 Oţelul – FC Botoşani 0-1 Miron 84’
6 Oţelul – Rapid 2-0 Avdic 77’
7 CS U. Craiova – Oţelul 1-0 Ciftci 91’
9 Pandurii – Oţelul 3-0 Grădinaru 84’
10 Oţelul – Steaua 0-3 Tavares 16’
11 Viitorul – Oţelul 3-0 Cucu 32’
Citit 1615 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.