Vlad Răpişcă, administrator special FC Oţelul: „Suntem furaţi, este bătaie de joc”

Vlad Răpişcă, administrator special FC Oţelul: „Suntem furaţi, este bătaie de joc”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducătorul clubului gălăţean a spus că se va ajunge la scoaterea echipei de pe teren dacă vor continua arbitrajele defavorabile


Conducătorii echipei gălăţene Oţelul, ultima clasată din Liga I, au acuzat vehement arbitrajele de care a avut parte în ultimele meciuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată special pe această temă după ce a ajuns la un bilanţ record de cartonaşe roşii, cu 10 jucători eliminaţi în 11 etape.

Concret, oficialii Oţelului contestă cele trei eliminări din ultimele trei jocuri de campionat, depunând şi un memoriu în acest sens la FRF. „Dacă lucrurile vor continua aşa, o să ajungem să scoatem echipa de pe teren. Nu putem ieşi din subsolul clasamentului dacă nu suntem lăsaţi. Nu suntem aici să ne plângem de milă, ci pentru că suntem nevoiţi să ţipăm că suntem furaţi. Muncim peste 12 ore pe zi să rezolvăm situaţia grea a echipei, dar noi retrogradăm că suntem defavorizaţi. Ce strategie managerială poţi să mai faci când noi avem eliminaţi meci de meci, iar Zaharia a văzut toată lumea în ce hal arăta după o intrare din spate asupra sa la meciul cu Viitorul şi arbitrul nu a dat nici măcar fault? Este bătaie de joc la adresa clubului, a întregii comunităţi gălăţene”, a răbufnit Vlad Răpişcă, administratorul special al Fotbal Club Oţelul SA.

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului, şi-a exprimat convingerea că echipa sa va începe să câştige multe puncte dacă va putea termina meciurile în efectiv complet. „Facem eforturi uriaşe, stabilim strategii, iar când să sperăm că lucrurile încep să funcţioneze ne trezim cu eliminăre din minutul 15, cum a fost cu Steaua, respectiv minutul 30 cu Viitorul. Suntem împiedicaţi să ne dezvoltăm proiectul. Eu rămân optimist, sunt convins că vom câştiga puncte multe dacă terminăm meciurile 11 contra 11”, a declarat Burcă. Acesta a precizat că şi jucătorii au partea lor de vină, făcând erori care au facilitat deciziile arbitrilor. „Totodată, le transmit jucătorilor şi public că nu-şi pot găsi alibiuri în arbitraje, că greşelile lor sunt trecute cu vederea. I-am explicat şi lui Cucu (n.r. – eliminat în ultima partidă) că el are o poziţionare greşită faţă de adversar, acesta nu avea voie să aibă prim-planul, oferindu-i astfel lui Colţescu (n.r. – arbitrul partidei Viitorul – Oţelul, scor 3-0) ocazia de a lua această decizie”, a adăugat Burcă.

Le fel de vehement a fost şi Cristian Munteanu, te-am managerul Oţelului. „Nu are cum să fie doar întâmplare când ajungi la 10 eliminări în 11 etape, mai ales că este vorba de jucători diferiţi. Cu Steaua aveam trei galbene până în minutul 5! Mereu scuza arbitrilor e că sunt circumstanţe, păi aşa sunt circumstanţe la fiecare corner, fiecare fază fixă. O să le comandăm jucătorilor şorturi cu buzunare, să bage mâinile în ele la faze fixe. Dacă e, să cădem noi în prăpastie, nu să fim împinşi de alţii. Consider că Vasaras (n.r. – preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor) are datoria să convoace o şedinţă de urgenţă la o astfel de situaţie, din ce am văzut este record european la campionatele de primă ligă cu atâtea eliminări în 11 etape”, a spus Munteanu.

Acuzaţiile celor de la Oţelul se referă în special la eliminarea lui Grădinaru în meciul cu Pandurii, cea a lui Tavares cu Steaua, plus penaltiul şi eliminarea lui Cucu la faza din care Viitorul a deschis scorul în partida de sâmbăta trecută. „Cu Pandurii, Grădinaru a primit al doilea galben la o fază în care n-a avut contact cu adversarul. Cu Steaua, Tavares a primit primul galben doar pentru că s-a ferit de atacul adversarului cu talpa, iar pe al doilea la un duel umăr la umăr. Acum, cu Viitorul, penalti şi al doilea galben la un fault inexistent, la o simulare a adversarului, plus că a dictat penaltiul când încă nu se executase cornerul, e inadmisibil să dai penalti pentru un duel când mingea nu este în joc”, a declarat Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului.

Zaharia, trei săptămâni în ghips

Mijlocaşul Alexandru Zaharia a primit ieri verdictul medicilor la accidentarea suferită la genunchi în meciul cu Viitorul. Din fericire, nu este o ruptură de ligamente, care ar fi însemnat o absenţă de lungă durată, diagnosticul fiind de entorsă cu întindere de ligamente, ceea ce înseamnă trei săptămâni cu piciorul în ghips şi şanse reduse să mai poată juca până la finalul turului.

Citit 2076 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.