Phoenix a avut o jumătate de meci groaznică

Phoenix a avut o jumătate de meci groaznică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix a cedat în fața formației Sepsi Sf. Gheorghe, scor 77-52 (32-32), într-un meci disputat miercuri seară, în cadrul etapei a şaptea din Liga Naţională.

În prima jumătate a meciului, Phoenix a arătat că are potenţial de a câştiga şi în faţa echipelor cu prentenţii la primele patru locuri, Sepsi fiind una dintre ele. După frecvente răsturnări de scor, intrarea la vestiare s-a facut cu egalitate pe tabela de joc, 32-32. Speranţele publicului la victorie şi urcarea pe locul trei au crescut după un început foarte bun al părţii secunde, cu Phoenix luând un avans de 5 puncte (scor 41-36). Însă, după doar două minute din sfertul al treilea, a început alt film, unul de groază pentru susţinătorii echipei gălăţene.

Antrenorul de la Sepsi a schimbat tactica în jocul defensiv, iar replica de la Phoenix n-a venit. Au urmat patru minute şi jumătate de coşmar, perioadă cu un scor parţial umilitor: 2-16. S-a ajuns la scorul general de 43-52, iar până la final diferenţa a crescut la 25 de puncte.

Antrenorul echipei gălăţene, Theodosios Paralikas, a explicat deznodământul: „A fost o cădere de ordin mental a echipei în special în atac. Am încetat să jucăm în ritmul din prima parte a jocului, Sepsi a profitat de situaţie şi asta s-a văzut atât pe tabelă, cât şi pe teren”, a declarat Paralikas.

Realizatoarele formației gălățene au fost: Chelsey Lee – 14 puncte și 7 recuperări, Nicole Hamilton – 10 puncte și 5 recuperări, Gabriela Cursaru și Ivory James – câte 9 puncte, respectiv Romina Filip și Trudy Armstead – câte 5 puncte. Au mai intrat în teren Gabriela Necula și Denisa Fota.

După această etapă, Phoenix se află pe locul şase în clasament, cu 10 puncte, la egalitate cu Nova Vita Tg. Mureş, Olimpia Braşov şi CSBT Alexandria. În etapa următoare, Phoenix va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, când va întâlni formaţia CSU Olimpia Braşov.

Altfel, în acest weekend, la Iaşi, echipa Under 20 a clubului Phoenix va avea primele meciuri din cadrul turneului Ligii I – tineret )eşalonul secund. Din echipă fac parte Andreea Creţu,  Alexandra Graur, Mihaela Hurduc, Andreea Şoptică, Bianca şi Denisa Fota – toate din lotul echipei din Liga Naţională, plus câteva jucătoare de la LPS.

Citit 533 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.