Phoenix a CÂŞTIGAT derbiul cu Brașovul, după un final incendiar (FOTO)
Foto: Ivory James

Phoenix a CÂŞTIGAT derbiul cu Brașovul, după un final incendiar (FOTO)
Ivory James
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a câștigat, sâmbătă seară (25 octombrie), în faţa formaţiei CSU Olimpia Brașov, scor 70-66 (38-36), într-un meci contând pentru etapa a șaptea din Liga Națională.

Partida, disputată la Galaţi, a avut o ultimă parte de mare spectacol, de un dramatism rar generat de răsturnări incredibile de scor.

Primele două sferturi ale meciului au fost caracterizate de joc echilibrat, întrându-se la pauza mare cu avantaj de numai două puncte pentru Phoenix. În prima parte a sfertului al treilea, echipa gălăţeană a avut o uşoară dominare şi s-a desprins uşor, scor 55-48 în minutul 28.

Însă, s-a repetat povestea din partida de miercuri, cu Sepsi, din acel moment a urmat un  blocaj total al echipei gălăţene, cu şase minute groaznice. În această perioadă, Phoenix a n-a punctat nimic, iar Olimpia a adunat 14 puncte (55-62 min. 34), oaspetele mărindu-şi apoi avantajul la nouă puncte diferenţă (57-66), la intrarea în ultimele cinci minute. Din fericire, faţă de jocul anterior, perioada neagră nu s-a mai dus până la capătul meciului, Phoenix având puterea de luptă pentru un final senzaţional. S-a pus stop total atacurilor echipei braşovene şi în cinci minute perfecte (scor parţial 13-0), de evitat pentru cardiaci, s-a ajuns la un finish victorios: 70-66.

Tensiunea a fost amplificată de antrenorul echipei oaspete. Cu 20 de secunde înainte de final, Ivory James reuşea ultimul coş al meciului, tehnicianul Dan Calancea a cerut time-out, jucătoarele sale nu s-au oprit şi au reuşit un coş de 3 puncte. Fluierat copios de public, Calancea a solicitat vehement validarea aruncării, deşi fusese reuşită când jocul era oprit chiar la solicitarea sa!

Theodosios Paralikas, antrenorul echipei gălăţene, s-a declarat încântat de reacţia jucătoarelor sale din ultima parte a meciului. ”A fost un meci dificil, care a venit la doar două zile după înfrângerea în fața celor de la Sf. Gheorghe. Jucătoarele noastre au răspuns pozitiv și acest lucru s-a văzut la final”, a declarat Paralikas.

Realizatoarele formației gălățene au fost Ivory James – 19 puncte și 8 recuperări, Nicole Hamilton – 19 puncte (4x3) și 3 recuperări, Trudy Armstead cu 10 puncte și 10 recuperări, Chelsey Lee cu 10 puncte și 11 recuperări, Gabriela Cursaru – 7 puncte, Romina Filip 3 puncte și Gabriela Necula 2 puncte.

După etapa a șaptea, Phoenix se află pe locul șase, la egalitate de puncte cu CSBT Alexandria și ICIM Arad, primul loc fiind ocupat de Sepsi Sf. Gheorghe.

Altfel, echipa masculină a clubului  Phoenix a învins CSU Brașov, scor 90-62, într-un meci restanţă din doua disputat sâmbătă seară după partida fetelor, ajungând la a treia victorie din tot atâtea partide disputate în eşalonul secund.

Antrenorul Florin Nini a introdus în teren toți jucătorii aflați pe foaia oficială. Marcatori au fost Alex Ostrogonac, Radu Vârna, Roland Brown și Cornel Cioacătă – câte 14 puncte, Ciprian Țelinoiu și Bogdan Bălănică – câte 10 puncte, Daniel Tudorache 6 puncte, Cristi Badea 4 puncte, Andrei Petică și Darius Chircă – câte 2 puncte.

Duminică, 26 octombrie, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor, Phoenix va susține partida cu Steaua, meci din cadrul etapei a patra.

Mai jos puteţi vedea imagini de la meciul fetelor, de sâmbătă, 25 octombrie:

Citit 1402 ori Ultima modificare Duminică, 26 Octombrie 2014 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.