Cât costã şi unde joci BOWLING în Galaţi/ SECRETELE distracţiei care se transformă în sport de performanţă

Cât costã şi unde joci BOWLING în Galaţi/ SECRETELE distracţiei care se transformă în sport de performanţă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Drumul de la practicarea doar pentru distracţie până la statutul de sportiv se poate străbate în numai două – trei luni


Pentru unii, bowlingul este doar distracţie, relaxare alături de amici în care mişcarea este asezonată cu o bere. Pentru alţii, este un sport de performanţă. Uneori, în cazul în care te prinde “microbul”, trecerea de la o categorie la cealaltă se face relativ uşor, mai ales dacă “amatorii” au şansa să joace în aceeaşi sală cu “sportivii” şi să fie remarcaţi. Patru gălăţeni au avut această şansă, Ionuţ Cucu, Oana Croitoru, Ionela Vulpoi şi Carmen Cucu. Veneau des la sala de bowling şi astfel au fost remarcaţi de Mihai Cadinoiu şi coechipierii săi din echipa gălăţeană Five Stars, au fost cooptaţi în grup şi apoi împreună au câştigat medaliile de bronz în campionatul naţional.

“Cine devine pasionat, îşi cumpără bila proprie, profesională, este destulă diferenţă faţă bilele uzuale. Costă între 500 şi 1.000 de lei. Pe Ionuţ Vulpoi şi Carmen Cucu i-am remarcat şi pentru că făcuseră acest pas. Apoi, când lucrurile devin serioase, îţi trebuie şi o pereche de pantofi ai tăi, care costă în jur de 200 de lei”, a explicat Mihai Cadinoiu, fost campion mondial la popice şi liderul echipei din Galaţi. Conform acestuia, în 10 minute ţi se pot explica noţiunile de bază, dar pentru iniţiere, cu ABC-ul învăţat, este nevoie cam de două luni, cu cel puţin o vizită pe săptămână la sală. “Nu este un efort fizic foarte solicitant, este vorba, în special, de concentare. Aici se face diferenţa între bowling ca socializare la o bere şi ca sport de performanţă, în primul caz nu vorbim de concentrare”, a adăugat Cadinoiu. Care este diferenţa între popice şi bowling? În primul caz bila este fără găuri, are o greutate de 2,85 kilograme şi sunt 9 popice în formă de romb de doborât. La bowling, bila este cu găuri pentru degete, o greutate mai mare (7,26 kg.) şi sunt 10 popice de doborât, aşezate în formă de V.

„Noi aplicăm tactica de la popice, cu lansări drepte, directe, la nivelul Diviziei Naţionale de la noi merge fără probleme. Poate şi de aceea am câştigat medalia, că nu am încercat să înventăm roata. Pentru lansări cu efect este nevoie de o ungere specială cu ulei a pistei, iar un utilaj performant pentru această ungere costă în jur de 30.000 de euro şi în Galaţi nu există una de acest nivel”, a mai spus Cadinoiu.

Din echipa gălăţeană, în afară de cei patru cooptaţi direct din sala de bowling menţionaţi mai sus, mai fac parte şase sportivi, toţi foşti popicari de performanţă: Cadinoiu, Bebe Tudorie, Marcel Tarbuc, Petrică Sanda, Marius Maravela şi Alexandru Bălan.

Unde se poate juca în Galaţi

În oraş, sunt trei săli de bowling. La Fun Club, de pe strada Movilei, sunt opt piste şi tariful este de 8 lei/persoană/partidă în timpul săptămânii şi 10 lei în weekend. La Club Parol, din Shopping City, închirierea celor opt piste costă 60 de lei/oră. A treia sală, cu cinci piste, este la Viva Club şi deschisă publicului doar în weekend, de vineri până duminică între orele 16 şi 24.00. Aici tariful este de 9 lei/persoană/partidă.

Citit 25974 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.