Parteneriat pentru baschet/ Phoenix "U", noua denumire a echipelor gălăţene
Foto: Florin Nini şi rectorul Iulian Bîrsan

Parteneriat pentru baschet/ Phoenix "U", noua denumire a echipelor gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Clubul de baschet Phoenix au semnat, ieri, un parteneriat al cărui efect imediat este schimbarea denumirii echipelor gălăţene de seniori în competiţii: Phoenix „U”.

Universitatea va sprijini clubul cu sala proprie pentru antrenamente, transport şi cazare pentru sportivi. De partea cealaltă, pe lângă promovarea imaginii Universităţii, echipele clubului vor fi la dispoziţia studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. „Acest parteneriat ne asigură şi continuitate în tot ce înseamnă educaţia sportivilor noştri. Avem peste 300 de sportivi în club, dintre care mai mult de 20 sunt studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos, la mai multe specializări, nu doar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”, a declarat Florin Nini, manager general Phoenix.

De asemenea, Nini a subliniat că, prin acest parteneriat, a mai fost îndeplinită o condiţie importantă pentru înfiinţarea unui Centru Naţional unde să fie aduşi cei mai promiţători juniori din ţară. „Cu Universitatea alături, cresc şansele unui Centru Naţional de Excelenţă în Galaţi, putând oferi burse sportive celor mai valoroşi baschetbalişti. Preşedintele federaţiei urmează să vină în Galaţi peste două săptămâni, special pentru acest proiect”, a precizat Nini.

Altfel, rectorul Iulian Bîrsan a precizat că la baza sportivă a Universităţii de pe strada Mihai Bravu, cunoscută sub denumirea populară „Puşkin”, vor începe foarte curând lucrări de modernizare, pentru care este alocată suma de 300.000 de lei. Obiectivul principal este reamanajarea celor două terenuri cu dimensiuni de handbal din spatele sălii, acestea urmând să fie acoperite cu o construcţie pe structură metalică.

Citit 963 ori Ultima modificare Joi, 30 Octombrie 2014 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.