FOTBAL/ Meciul unei revanşe aşteptate de 29 de ani
Foto: Selecţionerul de acum, Anghel Iordănescu, alături de cel de la meciul din 1985, Mircea Lucescu

FOTBAL/ Meciul unei revanşe aşteptate de 29 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa naţională de fotbal a României joacă cu Irlanda de Nord pentru o victorie care să-i asigure în mare măsură calificarea la EURO 2016


Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în această seară formaţia Irlandei de Nord, în etapa a patra a Grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016, de la ora 21,45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul va fi transmis de către TVR.

Partida are o miză foarte ridicată, victoria însemnând trecerea echipei României pe primul loc în grupă şi în mare măsură asigurarea calificării. Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, ieri, că acest meci este cel mai important din acest an. "Pentru noi este cel mai important meci al anului. Din punctul meu de vedere, victoria echipei naţionale în acest joc ne-ar ajuta să facem un pas uriaş în a rezolva ecuaţia calificării, în a avea garanţia că suntem între primele două echipe calificate. Am mai spus-o, nimeni nu îşi imagina că Irlanda va fi echipa care domină grupa până în prezent prin numărul de puncte pe care l-a strâns şi este echipa surpriză a acestei competiţii", a spus Iordănescu.

Raţ este refăcut

Fundaşul Răzvan Raţ, care era incert pentru meciul cu Irlanda de Nord din cauza unei accidentări la aductori, a declarat, ieri, că este refăcut şi va putea evolua în partida din această seară. "Nu pot să ştiu acum dacă o să joc 90 de minute, cred că niciunul dintre jucători când intră nu ştie asta, însă la momentul acesta sunt bine. Nu mai simt nicio durere la locul accidentat. Totul merge bine, la momentul ăsta sunt refăcut", a spus Raţ.

Selecţionerul Anghel Iordănescu s-a declarat bucuros de faptul că Raţ va putea evolua. "Am fost preocupat de starea lui Răzvan, de accidentarea lui, pentru că până acum a avut un program special de antrenament. Mă bucur că este bine. Era prea mult să îl pierdem şi pe căpitanul echipei naţionale", a afirmat Iordănescu.

Răzvan Raţ, care s-a accidentat la echipa sa de club, Paok Salonic, şi a avut un program special de pregătire, s-a antrenat ieri în acelaşi program cu al celorlalţi componenţi al naţionalei României.

După formulele în care s-a lucrat la ultimele două antrenamente, Iordănescu pare că s-a hotărât să înceapă cu Tătăruşanu în poartă, o linie defensivă formată din Papp, Chiricheş, Grigore şi Raţ, iar ca mijlocaşi centrali mai retraşi Pintilii şi Sînmărtean. Ceva semne de întrebare ar fi la mijlocaşii ofensivi, fiind încercate două formule,  Torje, Chipciu, Maxim, respective Torje, Keşeru, Tănase. Vârful de atac titular va fi foarte probabil Bogdan Stancu.

Ungureanu: “Sper să fim răzbunaţi”

Partida are şi o încărcătură specială, reprezentând ocazia perfectă pentru o revanşă aşteptată de 29 de ani. În 1985, echipa României dominase copios formaţia nord-irlandeză (raportul şuturilor pe poartă 11-1, al cornerelor 11-0), dar a pierdut cu 0-1 şi astfel a ratat calificarea la Mondialul din 1986, din Mexic. “Mare dezamăgire a fost, o mare supărare a tuturor românilor. Sper să fie o victorie clară, să fim răzbunaţi”, a spus Nicolae Ungureanu, unul dintre jucătorii din acel meci. Selecţionerul de atunci era Mircea Lucescu, care i-a vizitat joi pe „tricolori” în cantonament.

Altfel, pentru confortul spectactorilor, partida se va juca cu acoperişul închis, iar programul la metrou a fost prelungit până la ora 1,00.

 

CLASAMENT grupa F:

 

  Echipa        MJ          V           E          Î       GM        GP           GV          P
1 Irlanda de Nord 3 3 0 0 6 1 5 9
2 ROMÂNIA 3 2 1 0 4 1 3 7
3 Finlanda 3 1 1 1 4 4 0 4
4 Ungaria 3 1 1 1 3 3 0 4
5 Grecia 3 0 1 2 1 4 -3 1
6 Insulele Feroe 3 0 0 3 1 6 -5 0
Citit 1048 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.