Handbaliştii de la CSU sunt în graficul promovării, au urcat pe primul loc

Handbaliştii de la CSU sunt în graficul promovării, au urcat pe primul loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a reuşit a şaptea victorie consecutivă şi a trecut la şefia seriei graţie unui golaveraj net superior contracandidatelor

Echipa masculină CSU Galaţi face paşi importanţi pentru a-şi îndeplini obiectivul, promovarea în Liga Naţională. Sâmbătă, în etapa a noua din eşalonul secund, formaţia antrenantă de Mihai Pantea a câştigat fără probleme partida de pe teren propriu cu CSU Suceava II, scor 42-22 (21-10), ajungând la un bilanţ de şapte victorii şi o singură înfrângere. Şi datorită înfrângerii celor de la Politehnica Iaşi pe teren propriu, în derbiul etapei, 25-29 cu CSM Ploieşti, formaţia gălăţeană a urcat pe primul loc al clasamentului.

Primele patru clasate au acelaşi număr de puncte (21), departajate de golveraj, criteriu la care CSU Galaţi (opt jocuri) este net superioară celorlalte competitoare: CSM Focşani (opt jocuri) – pe terenul căreia gălăţenii s-au impus în etapa a treia, Politehnica Iaşi (9 jocuri) – care a învins pe CSU Galaţi acasă, în prima etapă, şi CSM Ploieşti (7 jocuri, toate câştigate). În lupta pentru primele trei locuri este implicată şi a cincea clasată, HC Argeş, care are trei puncte mai puţin dar şi numai 7 jocuri.

Marele derbi pentru şefia seriei este programat peste trei etape (29 noiembrie): CSM Ploieşti – CSU Galaţi. Până atunci, CSU va mai juca cu Teleorman Alexandria în deplasare (19 noiembrie) şi HC Argeş Piteşti acasă (22 noiembrie). Apoi, vor mai fi alte două meciuri până la finalul turului: cu Cimentul Bicaz (acasă, 6 decembrie) şi HCM Buzău (deplasare, 13 decembrie).

Primul loc asigură promovarea directă, în timp ce echipele de pe locurile 2 şi 3 la final vor juca un turneu de baraj pentru promovare.

Revenind la partida de sâmbătă, antrenorul Mihai Pantea a rulat aproape toţi jucătorii din lot: Andronic, Condurache – Dospinescu 5, Lăpuşneanu 1, Şahîn 3, Şt. Ionel 3, Frangulea 4, Ciobanu 5, Moldovanu 6, Şerban 3, Mârşiu 1, Poteră 7, Ţigănaşu 2, Grigore 1, Bursuc 1 şi Mandache.

Altfel, în liga secundă feminină, CSU Danubius Galaţi a jucat tot acasă şi a reuşit să câştige lejer partida cu CSU Târgovişte marcând acelaşi  număr de goluri ca băieţii în ziua precedentă: scor 42-18. Aceasta a fost a cincea victorie consecutivă a formaţiei antrenate de Valeriu Costea, aflată pe locul cinci.

Citit 581 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.