United a produs surpriza turului în Liga I de futsal
Foto: maginea bucuriei din vestiarul celor de la United, imediat după meciul de la Tg. Mureş

United a produs surpriza turului în Liga I de futsal
maginea bucuriei din vestiarul celor de la United, imediat după meciul de la Tg. Mureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană a obţinut o victorie de senzaţie pe terenul multiplei campioane City’us Tg. Mureş


O surpriză de proporţii a fost reuşită de echipa gălăţeană United în ultima etapă a turului Ligii I de futsal. Evoluând pe terenul multiplei campioane City’us Tg. Mureş, formaţie care se afla la egalitate de puncte cu Autobergamo Deva în fruntea clasamentului, sportivii antrenaţi de David Asandei au reuşit o partidă memorabilă, câştigând cu scorul de 7-4, după ce la pauză conduceau gazdele cu 3-2.

Scorul a fost deschis de United chiar din primul minut, iar după 2-1, 3-2 şi 4-3 pentru echipa gălăţeană, s-a produs desprinderea. Unul dintre cei mai buni jucători a fost portarul Petrişor Toniţă, care, după o evoluţie oscilantă în prima parte, a apărat foarte bine în repriza secundă, el având un bilanţ remarcabil chiar şi pe faza ofensivă, cu o bară şi apoi un gol marcat.

Marcatorii golurilor pentru United au fost: Tudose 2, Cojoc 2, Ivan, Apostol şi Toniţă. Au mai jucat Salichi - Jovanovici, Burdujel, Crăciun, Cireş şi Iorga.

De subliniat că United este la doua victorie de răsunet în faţa celor de la City’us în ultimul an, după cea cu 7-0 de la Galaţi, din returul campionatului trecut.

Antrenorul David Asandei şi-a lăudat jucătorii pentru atitudinea cu care au abordat acest meci. “Pentru noi, a fost un meci important, trebuia să-l câştigăm pentru a nu pierde contactul cu primele trei locuri. Băieţii au fost foarte motivaţi, au avut încredere că putem reuşi, iar pe teren am fost superiori în ambele faze ale jocului. Am fost aproape de perfecţiune, deşi am ratat iar nepermis de mult. Spre exemplu, Ivan a şutat de pe linia porţii în umărul portarului”, ne-a declarat Asandei.

Astfel, United şi-a reconfirmat statutul de specialistă a deplasărilor, cu a şasea victorie pe teren străin, din tot atâtea meciuri.

În această etapă s-a mai produs o surpriză, favorabilă echipei gălăţene: a treia clasată, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, a pierdut, în deplasare, cu Dunărea Călăraşi (scor 6-2).

În clasament, pe primul loc este Autobergamo Deva - 27 de puncte, urmată de City’us - 24, FK Odorheiu Secuiesc şi United - cu câte 22 puncte. Gălăţenii au ca obiectiv măcar locul trei la finalul sezonului regulat, pentru un culoar mai convenabil în play-off.

În weekendul viitor va începe returul, United urmând să se deplaseze pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi.

Citit 684 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.