LUCIAN BUTE s-a ACCIDENTAT şi meciul cu Bolonti a fost ANULAT

LUCIAN BUTE s-a ACCIDENTAT şi meciul cu Bolonti a fost ANULAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timpul cantonamentului din Filipine, pugilistul gălăţean a acuzat puternice dureri la spate şi a anunţat că este nevoit să renunţe la partida din 6 decembrie cu Bolonti


Pugilistul gălăţean Lucian Bute s-a accidentat la spate şi nu va mai putea evolua în meciul cu argentinianul Roberto Bolonti, în gala programată la 6 decembrie, la Montreal. Bute a anunţat acest lucru într-un mesaj postat pe Facebook, subliniind că nu-şi poate permite să urce în ring dacă nu este pregătit sută la sută şi în stare perfectă de sănătate.

"Am un anunţ trist. M-am accidentat în timpul antrenamentului şi nu îmi pot finaliza pregătirea pentru următorul meci. Am luat decizia împreună cu echipa mea să nu boxez pe 6 decembrie. Îmi pare foarte rău, dar nu-mi pot permite să urc în ring dacă nu sunt pregătit 100% şi în stare perfectă de sănătate. Voi reveni!", a scris Lucian Bute pe Facebook.

Preşedintele Interbox, Jean Bedard, a declarat că nu ştie cât de gravă este accidentarea lui Lucian Bute, dar consideră că acesta a avut ghinion, deoarece până în prezent nu a mai acuzat probleme la spate, informeazã presa canadiană.

"Nu ştiu cât de gravă este accidentarea. Am vorbit cu Lucian şi mi-a explicat ce s-a întâmplat. Din câte am înţeles, s-a accidentat la spate în repriza a şaptea a unui meci simulat de 12 runde, dar a decis să continue în ciuda durerii. A doua zi, din cauza inflamării, nu mai putea ridica braţele şi nu mai putea lovi. Este ghinion. Când va reveni în Quebec va fi supus unor teste medicale pentru a putea înţelege ce s-a întâmplat. Cariera lui Bute se baza mult pe rezultatul meciului din 6 decembrie. El este un băiat sănătos, care se antrenează mult şi are grijă de el. Dacă avea dureri cronice de spate, l-aş fi auzit spunând ceva, dar este ceva nou. Cred că este pur şi simplu ghinion", a afirmat Bedard.

Pugilistul gălăţean, în vârstă de 34 de ani, a pierdut centura de campion mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch. Bute (31 victorii, 24 prin KO - 2 înfrângeri) a boxat ultima dată la 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.

După acest meci, a urmat o pauză, Bute încercând să-şi regăsească încrederea în forţele proprii şi a apelat, totodată, la o nouă echipă tehnică. În urmă cu două luni, a anunţat că va lucra cu unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din lume, Freddie Roach, convins că va redeveni campion mondial. Împreună cu reputatul tehnician, de câteva săptămâni se află în Filipine, într-un cantonament de pregătire foarte dură, antrenându-se alături de unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului, “Manny” Pacquiao.

Accidentarea a survenit într-un moment în care Bute părea foarte bine pregătit şi din nou încrezător. “Sunt două antrenamente pe zi, şase zile din şapte! Primul antrenament e la 5:30 dimineaţa! Acesta e axat pe pregătirea fizică. Al doilea e la trei după-amiază. Cu Freddie, de această dată! E un antrenament specific, tehnic şi tactic, plus sparringuri de trei ori pe săptămână! Lumea să se aştepte la un Lucian Bute mai activ, mai agresiv, mai încrezător în forţele sale. Un Lucian Bute care va încerca să câştige fiecare repriză, iar, în final, să fie declarat câştigător”, declara pugilistul, săptămâna trecută, într-un interviu pentru blogul jurnalistului Adi Dobre.

Conform presei canadiene, accidentarea nu este foarte gravă, Lucian Bute având nevoie de două săptămâni de pauză, astfel că este posibil ca meciul cu argentinianul Bolonti să fie reprogramat în luna ianuarie a anului viitor.

Citit 945 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Noiembrie 2014 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.