Au făcut un pas uriaș spre promovare, câştigând derbiul în ultimele două minute (GALERIE FOTO)
Foto: Dragoş Sahîn (prim-plan) şi Dospinescu, după golul victorios din ultimele secunde. Foto: Sonia Baciu

Au făcut un pas uriaș spre promovare, câştigând derbiul în ultimele două minute (GALERIE FOTO)
Dragoş Sahîn (prim-plan) şi Dospinescu, după golul victorios din ultimele secunde. Foto: Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină de handbal CSU Galați a obținut o victorie extrem de importantă în cursa pentru promovarea în Liga Națională, sâmbătă, într-un meci derbi pentru șefia seriei A a eşalonului secund. CSU a învins pe teren propriu, scor 19-17 (12-12) pe HC Argeş Piteşti, într-un joc din cadrul etapei a 11-a.

CSU aborda acest meci după opt victorii consecutive, singura înfrângere fiind cea din prima etapă la Iaşi, în timp ce adversara, HC Argeş, avea tot un singur eşec pe teren, cu o altă candidată la primul loc, CSM Ploieşti. Însă, în clasament, echipa piteşteană avea numai victorii, după ce Comisia de Apel a federaţiei de specialitate i-a dat acum trei zile victorie la masa verde, cu 10-0, la jocul pierdut pe teren propriu cu CSM Ploieşti. Astfel, CSU aborda acest meci de pe primul loc, la egalitate de puncte cu adversarii, dar golaveraj net superior.

Situaţia din clasament s-a văzut din plin pe teren, meciul fiind foarte echilibrat, disputat într-o tensiune maximă, în special în ultimele minute, când s-a decis învingătoarea. Oaspeţii au fost superiori în prima parte a meciului, au condus cu 8-5, gălăţenii reuşind cu mari eforturi să le oprească desprinderea şi să intre la pauză la egalitate, scor 12-12.

Începutul părţii secunde a fost favorabil celor de la CSU, care au ajuns să conducă cu 15-13 (min. 37) , însă HC Argeş a revenit puternic. Astfel, în minutul 47 scorul era 15-17, iar din acel moment a urmat un duel al defensivelor, câştigat cu mari eforturi de către gălăţeni. HC Argeş n-a mai marcat deloc până la final, timp de aproape 13 minute, iar CSU a egalat în minutul 52. Au urmat şapte minute extrem de tensionate, fără gol marcat, până la reuşita de 18-17 din penultimul minut de pe extrema dreaptă, cu Vlad Avram marcator pentru CSU. Portarul Florin Andronic s-a opus atacului oaspeţilor pentru egalare când mai era jumătate de minut, pentru ca Dospinescu să alunge orice emoţii, marcând pentru 19-17 cu opt secunde înaintea finalului.

Astfel, CSU rămâne pe primul loc, cu un avans de trei puncte în faţa celor de la HC Argeş şi de şapte puncte în faţa celor de la CSM Ploieşti. Precizăm că gruparea ploieşteană va juca în această etapă abia marţi seară, în deplasare cu CSM Focşani, şi are doar victorii pe teren, dar joc pierdut la „masa verde cu HC Argeş” plus un punct penalizare.

În etapa următoare, un nou derbi la vârf: CSM Ploieşti – CSU Galaţi.

Citit 1471 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.