Echipa de fotbal feminin Oţelul s-a desfiinţat, sacrificiu pentru supravieţuirea clubului

Echipa de fotbal feminin Oţelul s-a desfiinţat, sacrificiu pentru supravieţuirea clubului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Conducerea administrativă a FC Oţelul a luat decizia renunţării la formaţia de fotbal feminin, care a încheiat anul, după trei etape din retur, pe primul loc al ligii secunde şi avea şanse foarte mari de promovare în primul eşalon. “Ne-am reziliat contractele toate jucătoarele”, a confirmat Andreea Herczeg, una dintre cele mai valoroase jucătoare din echipă.

Formaţia feminină se afla la al doilea sezon de la înfiinţare, primul fiind încheiat pe locul doi în eşalonul secund.

În ultimele trei luni au fost încercări ale celor din conducerea clubului de a se găsi parteneri care să susţină activitatea echipei, însă acestea au eşuat şi s-a ajuns la decizia desfiinţării. Hotărârea a fost motivată prin imposibilitatea susţinerii financiare a acestei formaţii doar de către club, în condiţiile în care costurile se ridică la aproximativ 100.000 de euro pe sezon.

Pentru a se evita efecte negative din punct de vedere social, jucătoarele au fost anunţate că FC Oţelul le va asigura cazarea până în vara anului viitor tuturor celor care au nevoie.

Decizia a fost explicată de cei din interiorul FC Oţelul prin faptul că viitorul întregului club este condiţionat financiar de rămânerea echipei de seniori în Liga I, obiectiv devenit prioritar. Practic, formaţia feminină a fost sacrificată pentru a se încerca supravieţuirea întregului club. Continuarea activităţii formaţiei feminine, cu cheltuielile aferente, ar fi diminuat bugetul celei din prima Ligă şi creştea riscul ca aceasta din urmă să nu evite retrogradarea şi să se ajungă chiar la desfiinţarea ambelor echipe prin pierderea importantei finanţări din drepturile de televizare aferente participării în Liga I.

Citit 1725 ori Ultima modificare Vineri, 05 Decembrie 2014 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.