"Pomana porcului" la Oțelul/ Iată PRIMUL TRANSFER pentru retur (FOTO)
Foto: Noua achiziţie a Oţelului, francezul Altama, s-a arătat încântat de tochitura românească

"Pomana porcului" la Oțelul/ Iată PRIMUL TRANSFER pentru retur (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană şi-a început campania de achiziţii pentru retur cu un mijlocaş care are 17 meciuri jucate în prima ligă franceză


Cei de la Oţelul - jucători, conducerea tehnică şi executivă, personalul administrativ - s-au adunat miercuri la prânz, în curtea stadionului, la „pomana porcului”, petrecere tradiţională la clubul gălăţean, care are loc în fiecare an, înaintea vacanţei de iarnă. Evenimentul a fost programat ieri, chiar dacă mai este de disputat un meci oficial în acest an, vineri, la Tg. Jiu, cu Pandurii, în Cupa Ligii, tocmai pentru a le permite celor care nu au domiciului în Galaţi să plece direct acasă, în vacanţă, de la Tg. Jiu.

În grupul strâns în jurul a două ceaune în care sfârâia tochitura a fost şi o noutate, care ne-a fost prezentată drept primul transfer pentru retur. Este vorba de francezul Sanaa Altama, un mijlocaş defensiv în vârstă de 24 de ani, format la Lille, de unde a plecat în 2010 la Dijon, atunci în liga secundă franceză. La Dijon a stat trei sezoane, în primul reuşind promovarea, astfel că în cel de-al doilea (2011-2012) a adunat 17 meciuri jucate în redutabila „Ligue 1”, primul eşalon din Franţa. Dijon a retrogradat, iar după încă un an în liga secundă, Altama a plecat în 2013 în Belgia, la Mouscron (liga a doua). În urmă cu două luni a fost foarte aproape de a semna cu Rapid, iar team-managerul Oţelului, Cristian Munteanu, a spus că are un stil de joc asemănător cu N’Doye. Negocierile între club şi francez s-au finalizat, rămânând ca jucătorul să mai efectueze vizita medicală înaintea semnării contractului.

Tochitura şi vinul fiert n-au diminuat prea mult din efectul ultimului meci, cel pierdut cu ASA Tg. Mureş, astfel că gândurile şi dorinţele jucătorilor erau marcate de situaţia critică din clasament. „Să ne salvăm, să rămânem în prima ligă”, acestea au fost cuvintele care nu au lipsit din nicio declaraţie a jucătorilor.

Altfel, slovacul Karol Karlik a mărturisit că atmosfera i-a mai atenuat din dorul de casă, pentru că „tradiţiile româneşti de dinaintea Crăciunului sunt la fel cu cele de acasă, din Slovacia”.

Nerăbdător să plece în „luna de miere”

Unul dintre cei mai nerăbdători să intre în vacanţă este fundaşul Constantin Mişelăricu, care s-a căsătorit în plin campionat şi aşteaptă primul Crăciun în calitate de familist. „Avem deja plănuită luna de miere, pentru că abia acum avem timp. Sărbătorile ni le vom face în familie, dar până atunci vom fi în luna de miere. Suporterilor le mulţumim că sunt alături de noi şi sperăm că de la anul să facem tot ce depinde de noi să putem salva echipa. Personal, pe plan sportiv, acesta este primul obiectiv al anului viitor: salvarea echipei. După care, din vară, vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Mişelăricu.

După meciul de vineri, din Cupa Ligii, fotbaliştii Oţelului vor intra în vacanţă până pe 12 ianuarie, când este programată reluarea antrenamentelor.

Citit 3976 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Decembrie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.