Baschetbalista Chelsey Lee, a doua în topurile campionatului

Baschetbalista Chelsey Lee, a doua în topurile campionatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pivotul american de la Phoenix Galaţi este una dintre cele mai productive jucătoare din Liga Naţională, ocupând ocupând poziţia secundă atât în topul marcatoarelor, cât şi în cel al recuperatoarelor


Chelsey Lee a fost desemnată de Federaţia Română de Baschet drept „cea mai bună jucătoare a etapei” în trei meciuri, cu Rapid, Universitatea Cluj şi în cea mai importantă victorie, cea în faţa echipei CSU Alba Iulia – unde a atins cel mai mare număr de realizări: 32 de puncte şi 16 recuperări. Lee ocupă locul doi în topul recuperatoarelor din Liga Naţională (LNBF), cu 185 de reuşite, iar cu un bilanţ total de 314 de puncte se află tot pe locul secund în cel al marcatoarelor.

O altă prezenţă importantă de la Phoenix în clasamentele campionatului este cea a coordonatoarei de joc Gabriela Cursaru, care se află pe locul trei în topul paselor decisive, cu 73 de "assisturi". 

Florin Nini, managerul general al clubului, s-a declarat mulţumit şi de randamentul celorlalte jucătoare din echipă. „Au dat dovadă de un joc constant şi mult mai bun decât în sezonul trecut, remarcându-se prestaţia baschetbalistelor Romina Filip, Beatrice Alaiba, Gabriela Necula sau Adelina Ştefan”. 

Echipa gălăţeană a terminat anul pe locul al cincilea, cu 26 de puncte (10 victorii şi 6 înfrângeri), dar cu un joc mai mult decât echipa clasată de pe locul şase, CSBT Alexandria, care are 25 de puncte. Phoenix a înregistrat un coşaveraj de 1.201-1.117, singurul meci în care a primit peste o sută de puncte fiind în partida de debut a sezonului, disputată în deplasare la CSU Alba Iulia, în care a pierdut cu scorul 102-74. 

Tot la bilanţul pozitiv de la jumătatea sezonului se încadrează şi calificarea în sferturile de finală ale „Cupei României”, o premieră pentru echipa gălăţeană, aflată la doar al doilea sezon în LNBF, chiar dacă s-a făcut din postura de lucky-looser, prin diferenţa cea mai mică, de doar patru puncte la scorul general (121-125) în faţa echipei BC Tymes Timişoara.

În meciurile din sferturile de finală ale ”Cupei României”, Phoenix a pierdut în faţa deţinătoarei trofeului din sezonul anterior, Univ. ICIM Arad, scor final 137-160 (70-83, 67-77). 

Următorul meci al gălăţencelor va avea loc pe 10 ianuarie, în deplasare, cu Nova Vita Tg. Mureş.

Citit 794 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.