Primul cuplaj VOLEI-BASCHET al anului 2015 la Sala Sporturilor din Galaţi
Foto: Foto: Sonia Baciu

Primul cuplaj VOLEI-BASCHET al anului 2015 la Sala Sporturilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Voleibaliştii de la Arcada au un meci important în încercarea de a termina pe un loc calificant în cupele europene * De la baschetbalistele echipei Phoenix se aşteaptă un spectacol ofensiv în faţa unei codaşe a Ligii Naţionale


Sâmbătă după amiază, începând de la ora 17,00, Sala Sporturilor „Dunărea” va găzdui primul cuplaj din acest an, cu meciuri destul de atractive ale echipelor gălăţene din prima ligă de volei masculin, respectiv baschet feminin.

Cuplajul va începe cu primul meci din retur al echipei masculine de volei Arcada, în compania celor de la CSM Bucureşti. Pentru partea a doua a campionatului Diviziei A1, antrenorul Marian Apostu şi sportivii săi au ca obiectiv urcarea în clasament până la final cu cel puţin o poziţie. Arcada este acum pe locul cinci şi ţinteşte o prezenţă în ediţia viitoare a cupelor europene intercluburi. 

Scurta perioadă care a trecut de la finele turului a fost judicios folosită, inclusiv cu un cantonament în Bulgaria, încheiat cu un meci de verificare, 3-2 cu echipa locală, Dobrudja 07 Dobrici. 

Primul joc oficial al anului a avut loc în urmă cu trei zile, prima manşă din sferturile de finală ale „Cupei României”, când echipa gălăţeană a evoluat foarte bine şi i-au lipsit doar trei mingi în favoarea sa în setul decisiv pentru a învinge campioana, VCM Tomis, pe terenul acesteia (scor final, 3-2 pentru echipa constănţeană).

Astfel, echipa gălăţeană a arătat că are motive temeinice să creadă că poate recupera ecartul de şase puncte până la locul patru. Totul este condiţionat de câştigarea partidei de astăzi, în compania unei adversar cu ambiţii similare, CSM Bucureşti fiind pe locul şase, cu un singur punct mai puţin ca Arcada.

Stafful tehnic are întregul lot valid, inclusiv sârbul Radovici, care a suferit o uşoară accidentare în cantonamentul din Bulgaria şi a fost menajat în partida din Cupă.

În al doilea meci al zilei vor evolua, de la ora 19,00, baschetbalistele de la Phoenix „U”, care vor întâlni formaţia SCM CSS Craiova, în cadrul etape a 18-a din Liga Naţională. Este de aşteptat ca la primul meci din acest an în faţa propriilor suporteri, echipa gălăţeană să facă un joc de mare spectacol, având în vedere diferenţa mare de valoare din Phoenix şi formaţia craioveană. Înainte acestei etape, echipa se află pe locul cinci, cu 28 de puncte,  în timp ce SCM Craiova este doar pe poziţia a 12-a, a treia din coada clasamentului. În meciul direct din tur, Phoenix s-a impus lejer la Craiova, scor 97-46.

Cu ocazia acestui meci, publicul gălăţean o va putea vedea evoluând pentru prima dată la Phoenix pe americanca Amber Jones, cea mai recentă achiziţie a clubului.

Citit 1367 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.