Surpriză uriaşă reuşită de Begu la Australian Open. Şi Halep e în turul doi
Foto: Irina Begu

Surpriză uriaşă reuşită de Begu la Australian Open. Şi Halep e în turul doi
Irina Begu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a reuşit, luni, una dintre cele mai mari surprize ale primului de tur de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Begu a  învins-o pe germanca Angelique Kerber, locul 9 în topul mondial WTA, cu 6-4, 0-6, 6-1.

Begu (24 ani, 42 WTA) reușește cel mai important rezultat din cariera sa prin prisma clasării adversarei, după ce în toamna anului trecut o elimina pe rusoaica Ekaterina Makarova, atunci numărul 12 mondial, la turneul de la Moscova.

Begu a câștigat primul set cu 6-4, după ce a avut 5-2, însă apoi l-a cedat la zero pe al doilea. Românca a reușit o revenire spectaculoasă în manșa decisivă și a obținut o victorie incredibilă în aproape două ore de joc (o oră și 56 minute). Begu, cu un joc foarte agresiv, a reușit cinci ași, dar a și comis cinci duble greșeli (Kerber patru) și 55 de erori neforțate (Kerber 35), fiind net superioară la loviturile câștigătoare, 39 față de 8.

În ultimii doi ani, Kerber s-a oprit în optimile turneului de la Melbourne, în timp ce Begu a pierdut în primul tur la edițiile din 2012 și 2014, iar în 2013 a fost eliminată în turul secund.

Irina Begu, care și-a asigurat un cec de 50.000 de dolari australieni și 70 de puncte WTA, este la prima victorie în fața germancei, după ce Kerber (27 ani, 9 WTA) a învins-o în 2013, în turul doi la Indian Wells, cu 6-3, 6-2.

Românca o va întâlni în turul secund pe Katerina Siniakova (Cehia), o jucătoare de 18 ani, aflată pe locul 81 în lume, și va avea astfel posibilitatea să își ia revanșa după ce a fost eliminată de aceasta în primul tur la Shenzhen, cu 6-7 (5), 6-4, 6-1, în urmă cu două săptămâni.

Begu este a doua jucătoare română care trece de primul tur la ediția din acest an a turneului de la Melbourne, după Simona Halep (cap de serie nr. 3), care a dispus cu 6-3, 6-2 de Karin Knapp (Italia). Alexandra Dulgheru a fost învinsă cu 6-3, 6-4 de Jarmila Gajdosova (Australia).

Simona Halep are acum un culoare facil până în semifinale, după ce Sabine Lisicki şi Ana Ivanovici, capii de serie aflaţi pe parte sa de tablou pe care ar fi putut să-i întâlnească până în sferturile de finală, au părăsit turneul după primul tur.

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.