TINERII ŞI ORAŞUL/ Andreea Bureschi şi pasiunea pentru KARATE: De la filmele cu Jackie Chan, la PERFORMANŢĂ SPORTIVĂ

TINERII ŞI ORAŞUL/ Andreea Bureschi şi pasiunea pentru KARATE: De la filmele cu Jackie Chan, la PERFORMANŢĂ SPORTIVĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andreea Bureschi, din clasa a XII-a C la CNCN, s-a îndrăgostit de karate la vârsta de nouă ani. Totul a început cu filmele lui Jackie Chan. Pasiunea nu a rămas la nivel de vis. A decis să se ducă să vadă cum e în realitate acest sport. A fost impresionată şi speriată totuşi de gândul că o masă de oameni se poate coordona şi sincroniza atât de bine şi că toţi debordau de multă încredere. Continuă şi astăzi antrenamentele la CS Karate Club Galaţi, sub îndrumarea antrenorului, sensei Nicolae Mărăndici.

În timp, a obţinut 21 de medalii de aur, din care şapte la campionatele naţionale şi 14 în cadrul campionatelor internaţionale, 13 medalii de argint şi 14 medalii de bronz.

Andreea are doar cuvinte de laudă faţă de acest sport: „La karate, pe lângă antrenamentul fizic, intră în joc şi mintea, astfel pe lângă o condiţie fizică extraordinară, practicantul dobândeşte şi o capacitate de concentrare mai mare, un spirit competitiv mai dezvoltat, iar dorinţa de a evolua continuu este fără margini. Singurele dezavantaje sunt accidentările”. Andreea ne mărturiseşte că, în sportul acesta, „satisfacţiile sunt pe măsura efortului şi a ambiţiei fiecăruia, sunt cele care te fac să te ridici şi să continui, să depăşeşti momentele grele.” Călătoriile, medaliile, recunoaşterea naţională şi internaţională se împletesc frumos cu bucuria interioară pe care orice sportiv o simte, bucuria că şi-a atins ţelul.

Andreea a pus întotdeauna pe primul loc şcoala (asta fusese şi condiţia impusă de familia sa pentru a putea continua practicarea sportului), dar satisfacţiile pe care sportul iubit i le aduce o motivează să fie din ce în ce mai bună în ambele domenii.

Citit 2072 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.