TINERII ŞI ORAŞUL/ Ne mândrim cu Irina Călin - OLIMPICĂ la şcoală, CAMPIOANĂ la badminton

TINERII ŞI ORAŞUL/ Ne mândrim cu Irina Călin - OLIMPICĂ la şcoală, CAMPIOANĂ la badminton
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi badmintonul nu este foarte cunoscut în România, o elevă a Colegiului Naţional “Costache Negri”, Irina Călin (15 ani), îl practică de la şapte ani. La zece ani, Irina câştiga primul său trofeu important - Cupa României.

A muncit din greu, reuşind să dobândească atât experienţă, cât şi multe distincţii, printre care amintim medaliile de aur de la Campionatul Naţional, de la Cupa României, dar şi locul al doilea la Campionatele Balcanice din Serbia şi la Jocurile Mondiale ale copiilor din Konya-Turcia (la echipe). Irina mărturiseşte că nu ar fi putut ajunge la acest nivel fără suportul antrenorului, Badiu Dorel, dar şi al colegilor săi de sală. Irina nu uită însă nici de şcoala, fiind o elevă foarte bună, care participă şi la olimpiadele şcolare.

Întrebată care e cel mai mare obstacol pentru ea, Irina mărturiseşte că banii: echipamentele sportive sunt scumpe, iar competiţiile internaţionale implică nişte costuri. Irina are şi un sfat pentru toţi cei ce vor să fie campioni: „Fiecare vis începe cu un visător. Cel mai important este să crezi în tine şi să ştii ce vrei cu adevărat”.

Citit 1679 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.