Domnişoara "double-double" de la Phoenix a început BASCHETUL jucând cu băieţii

Domnişoara "double-double" de la Phoenix a început BASCHETUL jucând cu băieţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Povestea celei mai eficiente jucătoare a Ligii Naţionale, americanca Chelsey Lee, începe cu o fetiţă "care juca îngrozitor"


Conducătorii echipei gălăţene Phoenix, din Liga Naţională de Baschet Feminin (LNBF), au dat „tunul” toamna trecută în materie de transferuri cu americanca Chelsey Lee, care a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări. Pe lângă faptul că este cea mai bună marcatoare a echipei aproape în fiecare meci, Chelsey e impresionantă şi la recuperare, fiind foarte rare baschetbalistele care excelează la ambele capitole menţionate. De altfel, în 13 din cele 18 meciuri de campionat disputate până acum a reuşit "double - double", adică bilanţ format din două cifre atât la puncte realizate cât şi la numărul de recuperări, un aspect care defineşte jucătorii compleţi în acest sport.

Valoarea sa se vede şi în cifrele statistice ale campionatului: este a doua marcatoare din LNBF (358 de puncte), la fel şi la recuperări (225). Excelând la ambele capitole, conduce detaşat în topul celor mai eficiente jucătoare din LNBF.

Motivată de beneficiile materiale

Chelsey Lee a început să practice baschetul doar din dorinţa de a petrece cât mai mult timp împreună cu fratele ei mai mare. La 11 ani, o vârstă despre care spune că în SUA nu este tocmai potrivită intrării în lumea sportului de performanţă, Chelsey a dat dovadă de ambiţie, depăşind stângăciile oricărui începător. Juca îngrozitor, aşa cum singură şi-a caracterizat debutul, şi spune cu sinceritate că n-a renunţat dintr-un spirit foarte practic, pentru echipamentul pe care-l primea şi de dragul deplasărilor. „Beneficiile: încălţările noi, hainele, locurile pe care le puteam vizita, acestea au fost lucrurile care cred că m-au motivat la început. Declicul spre performanţă a venit odată cu primele puncte marcate. Acele momente m-au determinat să fiu omul de astăzi”, ne-a spus zâmbind jucătoarea de la Phoenix.

Studiile, plătite graţie baschetului

Practicarea baschetului a ajutat-o pe Chelsey să obţină bursele din care şi-a plătit studiile (liceu şi facultate) şi totodată i-a modelat caracterul. „Pe terenul de sport am învăţat cum să fiu mai înţelegătoare cu cei din jur, ce înseamnă spiritul de echipă şi cum să devin un lider”, a spus americanca. În SUA a fost căpitan la ambele echipe în care a jucat, iar apoi, în Europa, a fost mereu cea mai bună jucătoare la formaţiile unde a activat.

Chelsey ne-a mărturisit ce înseamnă pentru ea baschetul, spunând că trăieşte meciurile ca o competiție nu doar cu adversarii, ci cu ea însăși, dar şi cu celelalte coechipiere. ”Îmi doresc ca de fiecare dată să fac un meci bun, să fiu cea mai bună. Vreau să câştig, chiar dacă echipa poate pierde, căci publicul va spune: "Ele au pierdut, dar fata aceea şi-a făcut treaba foarte bine". Nu sunt egoistă, chiar dacă uneori poate părea aşa, gândesc aşa doar pentru a fi competitivă”, a completat Lee.

Americanca ne-a vorbit şi despre relaţia cu coechipierele, pe care o consideră foarte importantă. ”Cred că atunci când sunt mai multe lucruri în comun este mult mai uşor să te conectezi la joc. E în regulă dacă nu vorbim în afara terenului de joc, dar cât suntem pe teren trebuie să ne respectăm şi să ne plăcem, ca să putem juca bine împreună”, a spus Chelsey, care de altfel a reuşit să se intregreze cu uşurinţă într-o echipă ce avea nucleul format încă din sezonul trecut.

 

Cine este Chelsey Lee

Născută pe 10 decembrie 1989, la Miami, SUA, a urmat cursurile Liceului Parkway Academy din Miami, apoi ale Universităţii Rutgers din New Jersey. A jucat la Rutgers Scarlet Knights, în perioada 2008-2013, CREF Hola Madrid (2013-2014) şi, din toamna trecută, la Phoenix ”U” Galaţi.

Citeşte şi: I-a plăcut gimnastica, dar a ales baschetul: Gabriela Cursaru - un coordonator de succes (FOTO)

Citit 971 ori Ultima modificare Joi, 22 Ianuarie 2015 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.