Simona Halep la Galaţi/ PATINOARUL, transformat complet! S-a ajuns la lumini, sonorizare şi suprafaţa de joc

Simona Halep la Galaţi/ PATINOARUL, transformat complet! S-a ajuns la lumini, sonorizare şi suprafaţa de joc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Patinoarul „Dunărea”, doar prezenţa mantinelei mai aminteşte că acum o lună acolo era o arenă de hochei


În patinoarul gălăţean s-a ajuns într-un stadiu avansat cu lucrările de reamenajare pentru a găzdui cel mai mare eveniment sportiv al anului 2015 în Galaţi şi poate chiar în întreaga ţară, partida de tenis de câmp dintre formaţiile feminine ale României şi Spaniei, din Fed Cup (7-8 februarie), astfel că Patinoarul "Dunărea" începe să arate a arenă de tenis. Una care va fi destul de cochetă, aşa cum promit cei din echipa organizatorică.

Doar mantinela mai aminteşte că acum mai puţin de o lună acolo era o arenă funcţională de hochei pe gheaţă. Cimentul pistei este acum complet acoperit, inclusiv în zona centrală, acolo unde a început montarea suprafeţei de joc. Aceasta va fi una la cel mai înalt nivel tehnologic, identică cu aceea pe care s-a jucat, la finalul anului trecut, Turneul Campioanelor de la Singapore. S-a pus primul strat şi mai urmează alte două. Tehnologia folosită permite să i se regleze granulaţia, astfel încât poate fi o suprafaţă de joc rapidă, dar şi invers, lentă, în funcţie de preferenţe. „Aşteptăm ultimele indicaţii în acest sens de la federaţie, ai cărei reprezentanţi vin astăzi la faţa locului. În principiu, va fi o suprafaţă de viteză medie spre lentă, aşa cum a dorit Simona Halep, jucătoarea noastră numărul unu. Aşteptăm ultimele ei indicaţii, să vedem cum o mai ajustăm, dacă va fi nevoie. Este o suprafaţă oarecum similară cu aceea pe care se joacă acum la Australian Open”, a declarat Florin Şipoş, manager la Viva Tenis Club şi reprezentantul din Galaţi al FRT în organizarea evenimentului. Acesta a estimat că până miercuri suprafaţa de joc va fi pusă complet.

Totodată, ieri la prânz, se lucra intens la sonorizare şi montarea instalaţiei suplimentare de iluminat. Schelele „turn” erau gata, la fel şi cele orizontale, pe care aproape că se terminaseră de pus proiectoarele. Astfel, luni seară era preconizată ridicarea structurii orizontale spre tavan şi pornirea instalaţiei pentru primele probe.

„După ce terminăm şi cu suprafaţa de joc, vom finaliza şi lojele. Le-am lăsat la urmă, pentru a permite accesul utilajelor. Modulele sunt pregătite, urmează doar să le îmbinăm”, a precizat Şipoş.

Citit 4713 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.