UPDATE / SCHIMBAREA în Liga I a căzut la vot, retrogradează tot şase echipe

UPDATE / SCHIMBAREA în Liga I a căzut la vot, retrogradează tot şase echipe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Adunarea Generală Extraordinară a LPF a votat, marţi, păstrarea sistemului competiţional cu 14 echipe în Liga I din sezonul viitor, la finalul acestei ediţii urmând să retrogradeze şase echipe şi să promoveze două din liga secundă, a declarat pentru Mediafax unul dintre membrii AG a Ligii Profesioniste de Fotbal.


 

Cel puţin jumătate dintre cluburile din Liga I la fotbal încearcă să obţină o schimbare cu efect imediat a sistemului competiţional, dorindu-se ca la finalul acestui sezon să nu mai retrogradeze şase echipe, ci doar patru, astfel încât ediţia următoare să nu mai aibă la start doar 14 echipe, preferându-se varianta cu 16 formaţii.

O astfel de încercare a existat şi toamna trecută iar acum este reluată la iniţiativa celor de la Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi. Conform surselor noastre, alte şase cluburi s-au aliat pentru susţinerea acestui proiect: Rapid, Pandurii Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaş, U. Cluj, FC Braşov şi Oţelul Galaţi. Propunerea urmează să fie discutată la Adunarea Generală a LPF, programată astăzi, iar în cazul în care va avea succes, va fi înaintată spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, a cărui următoare şedinţă este programată mâine, 28 ianuarie.

Citit 1626 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 13:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.