George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Partida de la Galaţi e la nivel de finală Fed Cup”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Partida de la Galaţi e la nivel de finală Fed Cup”
Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a stabilit componenţa celor două echipe, şapte din cele opt jucătoare sunt din Top 100 WTA * Simona Halep şi Garbine Muguruza sunt jucătoarele numărul unu în cele două echipe, România şi Spania


Căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecşor, a anunţat componenţa echipei României pentru partida cu Spania, contând pentru turul I al Grupei Mondiale II, care va avea loc la Patinoarul „Dunărea” din Galaţi, pe 7 şi 8 februarie. Pe lista oficială înaintată forului internaţional de tenis au fost nominalizate: Simona Halep (locul 3 WTA), Irina Begu (34 WTA), Monica Niculescu (57 WTA) şi Alexandra Dulgheru (95 WTA).

„Echipa de Fed Cup a României reuneşte cele mai în formă jucătoare ale momentului. Formăm o echipă omogenă, echilibrată şi optimistă. Fetele vin de la primul Grand Slam din an, Australian Open, unde au avut rezultate remarcabile. Un prim pas pe care trebuie să-l facă este să se acomodeze cu fusul orar şi cu temperatura. Sperăm să fie toate într-o formă sportivă bună la începutul meciurilor, gata să intre pe teren pentru a lupta pentru șansa noastră", a declarat Alina Tecşor.

De partea cealaltă, echipa Spaniei va veni fără jucătoarea sa numărul 1, Carla Suarez Navarro, locul 17 WTA, care a declarat forfait pentru această întâlnire din cauza unei accidentări. Astfel, lidera formaţiei Spaniei va fi Garbine Muguruza, 24 WTA, care a uimit lumea tenisului anul trecut, când a eliminat-o pe Serena Williams în turul doi la Roland Garros. Muguruza se află într-o formă sportivă foarte bună, reuşind în urmă cu două săptămâni, la Sydney, să învingă două jucătoare din Top 15 WTA: Agnieszka Radwanska (6 WTA) şi Sara Errani (14 WTA). La Australian Open, a ajuns pånă în optimi, unde a fost învinsă în trei seturi de numărul unu mondial, Serena Williams. 

Celelalte jucătoare din echipa Spaniei convocate de căpitanul nejucător Conchita Martinez sunt Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), Lara Arruabarena (86 WTA) şi Anabel Medina Garrigues (499 WTA).

„Tenis la cel mai înalt nivel”

Referindu-se la componenţa celor două echipe, George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a spus că partida de la Galaţi va avea nivelul unei finale Fed Cupa. „Întâlnirea dintre reprezentativele României şi Spaniei poate fi considerată o finală de Fed Cup. Ambele echipe au în componenţă jucătoare de top şi au şanse egale la victorie, dar noi avem un atuu: jucăm acasă unde vom avea o sală plină de suporteri de partea noastră. Pe lângă determinarea fetelor, ei vor face diferenţa, împingându-le de la spate prin susţinerea lor. Vrem să le mulţumim pe această cale Simonei, Irinei, Monicăi şi Alexandrei, că au răspuns prezent la convocare, şi fanilor care vor fi alături de fete, în Patinoarul de la Galaţi. Cu siguranţă, vom avea două zile de tenis la cel mai înalt nivel, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să aibă trecute în dreptul ei cele trei puncte care ne duc mai departe".

Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 7 februarie 2015, iar duminică, 8 februarie 2015, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. 

Amenajarea Patinoarului pentru acest eveniment este la stadiul de finisaje şi curăţenie, montarea suprafeţei de joc şi trasarea acesteia fiind finalizate în noaptea de miercuri spre joi.

Citit 2191 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.