BASCHET/ Un nou transfer american la Phoenix „U” (VIDEO)
Foto: Bryan Harrison

BASCHET/ Un nou transfer american la Phoenix „U” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În plină perioadă de transferuri şi cu doar două săptămâni înainte de startul turneului semifinal al ligii secunde, echipa masculină Phoenix „U" şi-a fortificat lotul prin aducerea unui jucător cu experienţă, americanul Bryan Harrison. Astfel, acesta devine al treilea baschetbalist străin care evoluază în echipa gălăţeană, alături de americanul Roland Brown şi sârbul Aleksandar Ostrogonac.

Bryan Harrison are 30 de ani, 1,88 metri înălţime şi joacă pe postul de coordonator de joc. În ultimii ani a evoluat în Kazakstan (Barsy Atyran, 2014), Litunia (Dzukija în sezonul 2012-2013, Mazeikiai în 2010-2011, P. Zvaigzdes în 2009-2010) şi Macedonia (Torus Skopje în 2011-2012). 

„Sunt foarte încântat de noua mea echipă, unde sunt perspective frumoase pentru acest sezon competiţional. Am jucat în multe ţări şi nu văd de ce  nu m-al acomoda foarte repede la Galaţi”, ne-a declarat Bryan Harrison, ieri, înainte de a se urca în avion pentru a veni în România.

Phoenix "U" are ca obiectiv promovarea în prima ligă. Turneul semifinal începe cu un meci în deplasare, cu Politehnica Iaşi (15 februarie), celelalte meciuri din tur având următorul program: cu Rapid sau Cuadripol Braşov, în funcţie de cine se califică dintre cele două (acasă, 22 februarie), cu Ştiinţa Bucureşti (deplasare, 1 martie), cu Dinamo (acasă, 8 martie) şi cu VSKC Miercurea Ciuc (deplasare,15 martie). 

Altfel, astăzi, de la ora 18,30, echipa de baschet feminin Phoenix „U” va întâlni formaţia Universitatea Cluj, în cadrul etapei a 21-a din Liga Naţională. Phoenix porneşte din postura de favorită, având în vedere poziţiile ocupate de cele două echipe în clasament, Phoenix - locul şapte (32 puncte), iar "U" Cluj - locul 11. Din lotul clujencelor fac parte şi două jucătoare gălăţence, Iulia Răileanu şi Teodora Neagu, ambele formate la Phoenix. În tur, echipa gălăţeană a învins la  Cluj cu scorul de 86-63. 

Gabriela Cursaru, coordonatorul de joc al Phoenix s-a declarat încrezătoare în echipă, sperând la un joc mai bun decât în ultimele meciuri: „Ne dorim să repetăm experienţa din tur, o victorie şi sperăm că vom face un joc cât mai bun”.

Citit 1395 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.